A csonttörés gyakori probléma

A csonttörés gyakori probléma

2022-08-10 Off Írta: seditor

Ez a rendkívül kellemetlen dolog nagyon sok emberrel megtörténik az élete során. A csonttörés regenerálódási folyamata hosszadalmas. Hogy újra tökéletesen tudja majd használni az érintett testrészt, minimum 4-6 hétnek kell eltelnie. Ez idő alatt nem szabad erőltetni, vagyis teljes nyugalomra van szükség ahhoz, hogy elváltozások nélkül forrhasson össze. Abban az esetben, ha szeretné felgyorsítani a gyógyulást, akkor igyekezzen a kellő vitaminmennyiséget bevinni a szervezetbe. Minél idősebb az ember, annál tovább tart a rehabilitáció.

Alsó végtagi csonttörés esetén a lábadozás hosszabb lehet, főleg fekvő gipszel. Előfordul, hogy rögtön a baleset után nem veszi észre a repedést. A tünetek szerencsére könnyen felismerhetőek. Joggal gyanakodhat a dologra, ha erős fájdalmat érez a sérülés helyén minden mozdulatnál. Ezen kívül, az érintett területen ödéma vagy véraláfutás jelentkezhet. Célszerű minél hamarabb orvoshoz fordulni. Ha erre valamilyen oknál fogva nincs lehetőség, akkor rögzíteni kell a sérült testrészt.

A csonttörés rögzítése történhet gipszel, vagy ortézis segítségével. Ennek a szervezetben található úgynevezett hálózati rendszernek fontos szerepe van a sejtek oxigén- és tápanyagellátásában. A mikrokeringés serkentése által gyorsabban távoznak a salakanyagok az erekből. Ha ezek a kis véredények nem megfelelően pumpálnak, akkor az különböző betegségekhez és közérzeti zavarhoz vezethet. A tökéletes működése létfontosságú a szellemi és a fizikai teljesítőképesség energiaigényének ellátása érdekében.

A sejtek csak akkor látják el kifogástalanul a feladatukat, ha megkapják azt, amire szükségük van. A mikrokeringés serkentése fontos az immunrendszer aktivizálása szempontjából is. Amennyiben ebben a szerteágazó hálózatban zavarok lépnek fel, akkor a sejtek hamarabb öregednek. A probléma kialakulásáért a rossz szokások és a helytelen életmód lehet a felelős. Ezeken kívül, a levegőszennyezés és a környezeti méreganyagok is negatívan befolyásolják a működését. A mikrokeringés serkentése különböző terápiák, valamint házi praktikák segítségével könnyen megtörténhet.