A faszenes kerti grill rövid bemutatása

A faszenes kerti grill rövid bemutatása

2021-07-18 Off Írta: seditor

Ki ne szeretne a szabad ég alatt sütögetni, jókat enni és élvezni a barátok, ismerősök és családtagok társaságát? Azonban ahhoz, hogy még élvezetesebb legyen a szórakozás, illetve a sütögetéssel se legyen gond, az ideális kerti grill megvétele kötelező. Manapság nagy népszerűségnek örvend a faszenes változat, aminek a legfőbb oka a felépítésben és a kezelési módban rejlik.

Az efféle kerti grill egyik jó tulajdonsága, hogy a szénnek köszönhetően még egyedibb ízt ad a húsoknak, zöldségeknek. Olyan ínyenc barbecue-k készíthetőek így, amitől mindenki megnyalja mind a tíz ujját. Érdekességként szükséges megjegyezni itt, hogy a barbecue nem a speciális szószra vonatkozik, hanem arra a sütési módra, ahol egyenletes hőfokon, sokáig tartó sütés és füstölés történik.

Persze a kerti grill nem követeli meg, hogy a tulajdonos órákat ott álljon mellette, amíg kész lesz a finomság. Nyugodtan elkészíthetők a gyorsan elkészülő finomságok is, és így is garantált az az egyedülálló íz, amit oly sokan szeretnek. A faszenes kerti grill egyik negatívuma talán a füst. Sajnos nem csupán az étel az egyetlen, ami magába szívja a szagot, hanem a szakács ruhája, bőre és a haja is megkapja ezt a sajátos illataromát.

A vásárlás előtt azzal is számolni kell, hogy egy kis tapasztalat nem árt a használatához. Lehet, hogy a gázos grillező egy gombnyomással működik, de itt a faszenet szükséges begyújtani és arra vigyázni. Nem beszélve arról, hogy a faszenet bizonyos időközönként pótolni kell a tűztérben, ami nem megfelelő odafigyelés esetén veszélyes helyzeteket teremthet.

Csakis a jól záró tűztér ajtó jöhet szóba

A különféle tűzterek megannyi tartozékkal rendelkeznek, amik mind a biztonságot szolgálják. Az egyik lényeges elem a tűztér ajtó. Például beépíthető kandallók esetében érdemes olyan tűztér ajtó mellett dönteni, amelyik 800 Celsius-fokig hőálló marad. Akinek fontos az esztétikum, a kerámiaüveges változatot vásárolja meg. A Benkel boltban ezen kívül megvehető a levegőztetővel rendelkező, kerámiaüveges tűztér ajtó, illetve kapható a speciálisabb, hamuzóval és rostélyszerkezettel bíró modell is.