A hegyikristály hatása testre és lélekre

A hegyikristály hatása testre és lélekre

2022-04-27 Off Írta: seditor

A hegyikristály szépsége szinte felülmúlhatatlan. Erre már az ókori görögök is felfigyeltek, akik úgy vélték, a kő nem lehet más, mint az Alpok legmagasabb csúcsán „termő” törhetetlen jégkristály. Azt szintén érdemes tudni, hogy a hegyi kristály hatása legalább olyan jelentős, mint a szépsége. Azt azonban mindenképpen fontos leszögezni, hogy maguknak a kristályoknak, köveknek nincsenek gyógyhatásai.

Az ezotéria és a kristálygyógyászat hívei úgy vélik, hogy ezek az emberi test csakráira hatnak pozitívan, segítenek megteremteni a testi, lelki és szellemi egyensúlyt. A hegyikristály hatása tükröződik például a koncentráció fokozásában, a fókusz megtartásában és a memória javításában egyaránt. Nagyon sokan küzdenek a mindennapokban negatív érzésekkel, rossz álmokkal.

A régiek úgy tartották, hogy a hegyikristály hatása az érzéseinkre, hangulatunkra és az álmainkra is pozitívan kivetítődik. Ez a csodás kő azonban a testi bajokra is gyógyír lehet. Sokan dicsérik fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő erejét. Vannak, akik a felmelegített hegyikristályt tiszta vízben áztatják, mivel kiváló a fájó torokra, mandulagyulladásra. A hegyikristály hatása a méregtelenítésben is megnyilvánul. Az emberi test időnkénti méregtelenítése létfontosságú.

A hegyikristály ebben is szerepet játszhat, hiszen sokan állítják azt, hogy felpörgeti az emésztőrendszer működését és az emésztési problémákat is enyhítheti. Végül, de nem utolsósorban a hegyikristály hatása abban is jelentős szerepet játszhat, amikor a negatív energiáktól kívánunk megszabadulni. Ilyen esetben az ásványokat használat előtt meg kell tisztítani.