A legjobb sampon zsíros hajra valóban létezik

A legjobb sampon zsíros hajra valóban létezik

2021-11-10 Off Írta: seditor

Egyeseket problémamentes hajkoronával áldott meg a Teremtő, míg másoknak az egész életük egy küzdelem a fürtjeikkel? Miért van ez így és melyik a bizonyítottan legjobb sampon zsíros hajra? Ezek a kérdések világszerte sokakat foglalkoztatnak, akiknek ezzel kell együtt élniük. Miért zsírosodik egyáltalán a haj? Ennek oka, hogy a fejbőrön lévő faggyúmirigyek nem megfelelően termelik a faggyút. Ez azt jelenti, hogy néhány órával a hajmosás után kellemetlen fény jelenik meg a fejtetőn.

Mit lehet ilyenkor tenni? A megoldás nagyon egyszerű: megtalálni, hogy melyik a legjobb sampon zsíros hajra! Emellett nem tanácsos mindennap hajat mosni. Ezt elég 3 naponta egyszer elvégezni. A gyakori fésülködést is kerülni kell, mert így a faggyú elszaporodik a fejbőrön, ami csak ront a helyzeten. Hetente egyszer szappannal és vízzel mossuk ki a hajkefénket is, hogy eltávolítsuk a zsíros részecskéket. A legjobb sampon zsíros hajra az lesz, ami sok gyógynövényt, természetes összetevőt tartalmaz és normalizálja a faggyúmirigyeket.

Borsmentaolaj hajhullásra és korpára

A mentának több fajtája létezik és mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai. Van köztük egy, amelyiknek a kivonata a legismertebb és legszélesebb körben használt az orvostudományban, de a kozmetológiában is. Ez pedig a borsmentaolaj, ami flavonoidokat, szerves savakat, valamint mentolt tartalmaz. Ezért kezeli a hajhullás, a korpásodást, a töredezettséget, a túlzott zsírosságot, a viszkető és irritált fejbőrt, valamint a tompa fényű és élettelen hajat.

Magas mentol- és más, a hajnak nélkülözhetetlen anyagok tartalma miatt, a borsmentaolaj erősíti a hajat a tövektől a végekig, serkenti a fejbőr vérkeringését és segít megszabadulni a korpától. A kivonatot nemcsak haj, hanem a bőr állapotának javítására is használják. A borsmentás arckrémek felfrissítik és tonizálják a bőrt, tisztán tartják, sőt, csökkentik a fáradtságát is! A népi gyógyítók régóta ajánlják a borsmentaolajos borogatások használatát a gyulladásos folyamatoknál, illetve a pattanások, kuperózis és néhány más bőrbetegség kezelésére.