Árpád pálinka magával ragadó aromával

Árpád pálinka magával ragadó aromával

2022-07-22 Off Írta: seditor

Az idrinks.hu webshopnak hála, ami valódi italkülönlegességeket kínál és célja a termékekkel kapcsolatos ismeretek terjesztése, a magyar emberek már az otthonukból való kilépés nélkül is élvezhetik a klasszikus és népszerű italokat. A nagy múltra visszatekintő Árpád pálinka a magyar kultúrában az egyik legfontosabb hungarikumnak számít.

Értékes magyar termék és egyetlen társasági összejövetel sem teljes nélküle. A valódi Árpád pálinka nem hasonlítható semmilyen más szeszesitalhoz. Mivel kizárólag érett gyümölcsökből és vízből készül, nem pedig gabonából, burgonyából vagy búzából, ezért erős és kiváló minőségű gyümölcspárlatként tartják számon.

Hagyományosan barackból, körtéből, szilvából, almából vagy cseresznyéből készítik. Egy liter pálinkához 35-90 kiló gyümölcsre van szükség. Ez akár 50-szer annyi gabona, mint amennyi bizonyos vodkák előállításához szükséges. Az Árpád pálinka leginkább szobahőmérsékleten, sajátos tulipán alakú pohárban fogyasztható. Bár a magas alkoholtartalma miatt egyesek inkább koktélban isszák.