Babérmeggy dekoratív célokra

Babérmeggy dekoratív célokra

2021-08-30 Off Írta: seditor

A hatalmas Prunus nemzetség tagjaként, ami több mint 400 fajt tartalmaz, ez a növény délen örökzöld, míg nálunk lombhullató. A babérmeggy minden része mérgező, a gyümölcsök kivételével. A természetben meglehetősen magas faként ismerik, ami gyakran eléri a 6 méter magasságot is. Sűrűn borítják nagy levelek.

Ezek a felső oldalon fényesek és kemény tapintásúak, gazdag sötétzöld színben és sima szélekkel. A babérmeggy igényes a talaj nedvességére, szárazság és sok napfény hatására rosszul nő. A talaj összetételére viszont kevesebb követelmény vonatkozik és szinte mindegyik alkalmas az ültetéséhez a meszes, a humuszos, az agyagos és még a homokos is. Ez a faj nagyon jól tolerálja a nyírást és különösen dekoratív megjelenést ölt magára a virágzás során.

Széles körben használják sövényeknél és csoportos ültetési megoldásoknál. Ez a növény jól néz ki a magas, örökzöld fák nagy csoportjainak szélein, valamint a lejtőkön is, hogy megerősítse a talajt. A babérmeggyet régóta termesztik kertekben és parkokban, szó szerint az egész világon.