Edénybolt serpenyőkkel és lábasokkal

Edénybolt serpenyőkkel és lábasokkal

2023-02-21 Off Írta: seditor

Sok alumínium serpenyőnek kívül zománcozott, belül tapadásmentes bevonata van. Ez szívóssá, könnyen tisztíthatóvá és karcolás-, valamint foltosodásállóvá teszi ezeket. Kaphat keményen eloxált vagy öntött alumínium darabokat is az edénybolt készletén – ez úgy néz ki, mint az öntöttvas, de könnyebb a súlya és kiváló a hővezető képessége.

A bevonat nélküli alumínium darabok nem alkalmasak savas ételek főzésére. Az edénybolt kínálatában levő öntöttvas modellek lassan melegszenek fel, de jól megtartják a hőt, így alkalmasak lassú, egyenletes főzésre alacsony lángon, és a hús tökéletes pirítását érik el.

Az öntöttvas önmagában könnyen rozsdásodik, ezért a serpenyőkön általában tapadásmentes belső bevonat vagy vékony porcelánzománc védőréteg található. A bevonat nélküli edény nem mosható mosogatógépben, de a legtöbb ilyen modell zománcozott külsővel vagy tapadásmentes belsővel rendelkezik a probléma elkerülése érdekében. A réz kiváló hővezető képességgel rendelkezik, ilyen anyagú lábasokat és serpenyőket is találhat majd az edényboltban.