Elektromos tűzhely tisztítása házilag, természetesen

Elektromos tűzhely tisztítása házilag, természetesen

2023-03-06 Off Írta: seditor

A tűzhely takarítására, tisztítására napi szinten figyelmet kell fordítani. Érdemes a tűzhely felületét minden használat után, a még friss szennyeződésektől megtisztítani, ellenkező esetben a rászáradt, ráégett ételmaradék, zsír sokkal nehezebben lesz eltávolítható. Az elektromos tűzhely tisztítása nemcsak esztétikai, de egészségügyi szempontból is rendkívül fontos.

Mivel az ételünk készítésére használjuk a készüléket, a tisztítás során ajánlott kerülni a vegyszerek használatát. Az elektromos tűzhely tisztítása a háztartásban található természetes tisztítószerek használatával is tökéletesen elvégezhető. Az ecet ebben az esetben is kitűnő szolgálatot tehet vízzel 1:1 arányban keverve, de az elektromos tűzhely tisztítása szódabikarbóna bevetésével is sikeresen elvégezhető.

A hűtő olyan háztartási berendezés, amiben az élelmiszereinket megfelelő hűtés biztosítása mellett tároljuk. Az elhanyagolt hűtőben beindulhat a penészesedés, és elszaporodhatnak a baktériumok, gombák. Ezért is fontos, hogy rendszeresen, legalább évente kétszer sorra kerüljön a hűtő tisztítása. A berendezés élettartamának növelése szempontjából a rendszeres karbantartás szintén fontos tényező.

Ebben az esetben is igaz, hogy a vegyszerek helyett ajánlott a természetes tisztítószerek alkalmazása, így a hűtő tisztítása az egészségünk és környezetünk védelme szempontjából is kedvezőbb lehet. A hűtő tisztítása során az ecetes vízzel történő lemosást a hűtő áramtalanítása után végezzük, miután kipakoltuk az élelmiszereket és a polcokat, fiókokat. Ezeket tisztítás után szárazra törölve vissza helyezzük a hűtőbe.

A mosogatógép napjainkban a legtöbb háztartás nélkülözhetetlen kelléke, amit naponta vagy akár naponta többször is használunk. Érdemes tehát ezt is rendszeresen karbantartani, annak érdekében, hogy hosszú időn keresztül és kifogástalanul működhessen. Ha kerülni szeretnénk az erős vegyszerek használatát, ezáltal megóvni az egészségünket és a környezetünket, a mosogatógép tisztítása házilag, természetes szerekkel is megoldható.

Remek megoldást kínálnak mosogatógép tisztítása esetén a makacs szennyeződések és a lerakódott vízkő eltávolítására az ecet és a szódabikarbóna. A mosogatógép tisztítása során fontos kellő figyelmet szentelni az olyan alapvető alkatrészekre is, mint a forgókarok és a szűrő.

A családok életében a konyhai vagy kerti sütő berendezések általában nagy igénybevételnek vannak kitéve. Elengedhetetlen azonban a készülékek tisztításáról is rendszeresen gondoskodni, ami minél ritkábba történik meg, annál több energiát igényel. A sütőtisztítás házilag azonban egy-két praktikus megoldással kevesebb energia befektetéssel, biztonságosan és olcsón megoldható.

A hagyományos zsíroldók használata ugyan biztosan eredményes lehet, azonban ha a cél a sütőtisztítás házilag, természetes szerekkel, akkor a kisebb szennyeződések esetén válasszuk inkább az ecet- és szódabikarbóna-paszta kínálta lehetőséget. Makacsabb szennyeződések esetén a sütőtisztítás házilag hatékonyan megoldható az almaecet és a cukor használatával.