Fan Coil termosztát többféle kivitelben

Fan Coil termosztát többféle kivitelben

2021-12-28 Off Írta: seditor

Az energiaárak emelkedésével egyre inkább előtérbe kerül az energiahatékonyság az épületeket illetően. Számos módszer látott napvilágot az épületgépészeti rendszerek terén, amelyek megpróbálják kibillenteni a mérleg nyelvét a hatékony és gazdaságos megoldások felé.

Így született meg a Fan Coil termosztát, ami egy rendkívül sokoldalú eszköz, annak tekintetében, hogy fűtés- és hűtésszabályozásra egyaránt alkalmas.

A Fan Coil rendszer nem más, mint egy bordázott hőcserélő, amin keresztül egy ventilátor keringteti a helyiség levegőjét. A rendszer vezérlését jelentősen megkönnyíti a Fan Coil termosztát, ami lehetőséget kínál a finomhangolásra. Ennek segítségével kiemelkedő energiamegtakarítás érhető el, miközben pontosan szabályozhatjuk a helyiségek hőmérsékletét.

Nekünk nincs más dolgunk, mint tetszőlegesen beállítani a Fan Coil termosztátot, az pedig onnantól kezdve automatikusan vezérli a ventilátorokat és a szelepeket. A kínálatban egyaránt megtalálhatóak a „tekerős“ analóg és a digitális LCD kijelzővel rendelkező változatok.