Finommotorikát segítő készségfejlesztő játékok

Finommotorikát segítő készségfejlesztő játékok

2021-10-26 Off Írta: seditor

Ha végignézzük a kisgyermekek első néhány évét, akkor rájöhetünk arra, hogy bizony kemény munkát végeznek. Ezt játéknak hívják a felnőttek, de valójában a kemény tanulás része. A készségfejlesztő játékok abban tudnak segíteni, hogy a picik ügyesedjenek akár a mozgás terén, akár a finommotorikus képességek terén, de gondolkodásban is.

Ugyanis az első néhány év az, amikor megtanulnak fogni, mászni, járni, beszélni és mindezzel új ismereteket szereznek a világról. Minden terület fontos, ahol pedig esetleg elmaradás tapasztalható, ott kiemelten lényeges, hogy a készségfejlesztő játékok segítségével biztosabb talaj alakulhasson ki és megerősödjön a szervezet.

A kicsik ereje kifogyhatatlan, képesek szinte egész nap jönni-menni, beszélni, kérdezni, futni, ugrálni. Majd jó esetben néhány óra alvás után mindezt folytatni. Fontos a természetben való aktivitás, de a hideg idő beköszöntésével a készségfejlesztő játékok sokat segíthetnek, hiszen a nap nagy részét a szobában töltik és valamivel le kell kötni a figyelmüket. Ha ez nincs, akkor marad a passzív elfoglaltság.