Görögszéna a sokoldalú gyógynövény

Görögszéna a sokoldalú gyógynövény

2022-04-21 Off Írta: seditor

Számtalan módon tehetünk az egészségünk megőrzéséért. Ha a gyógynövények világában keresgélünk, kiváló opció lehet a görögszéna mag. Többszász éves múltra tekint vissza a felhasználása. A gyógyítás és a megelőzés megannyi területén sikeresen alkalmazható. Az étkezési irányvonalaknak köszönhetően pedig, a mindennapi táplálkozásba is tökéletesen beépíthető.

A tápértéke és vitamintartalma rendkívül magas. A megfelelő alkalmazása csökkentheti a koleszterin szintet és segít megelőzni a cukorbetegséget. Ezen felül a görögszéna sikeresen használható a csontritkulás és a vérszegénység megfékezésében. A testépítők az izomfejlesztés növelése érdekében fogyasztják.

Igen meghatározó, erős ánizsos jellege miatt az indiai és az egyiptomi konyha szívesen alkalmazott fűszere. Amennyiben ízestőként kívánjuk használni, érdemes kissé megpirítani, így még intenzívebb lesz az aromája. Ha pedig az immunrendszerünket szeretnénk a görögszéna segítségével támogatni, nagyon egyszerűen remek tea készíthető belőle. Ebbe a formában naponta többször is fogyaszthatjuk.