Gyakran jól jön a precíz csempe körkivágó használata

Gyakran jól jön a precíz csempe körkivágó használata

2021-09-18 Off Írta: seditor

A csempe körkivágó használata olyan remek lehetőségeket kínál, amikkel mindenképpen megérni élni, a hatékony munkavégzés érdekében. A különböző méretű vezetékek, csövek, szerelvények rendszeresen megtörik egy beltér hangulatos megjelenését. Szerencsére, ezen hálózati elemek többsége a burkolatok alatt futnak. Viszont a csempét ezeken a pontokon muszáj formázni, amiben a körkivágó hatékony megoldást nyújt.

A prémium eszköz jóvoltából, egyenletes és megfelelő átmérővel rendelkező lyukak készíthetőek, ezzel megőrizve a tér sajátos jellegét. Fontos tisztában lenni azzal a ténnyel is, hogy a komplexebb megoldások érdekében, a gyémánt vágókorong beszerzését sem érdemes elhanyagolnunk.

Ahol lyukfúrásra van szükség, ott általában vágni és csiszolni is gyakran kell. Éppen ezért, irány mielőbb a burkolatszintezo.hu weboldal, ahol megtalálhatjuk a profi gyémántszerszámokat egy helyen, kedvező ár-érték arányban!

Erre figyeljünk a csempe körkivágó használata során!

Amikor megtörténik a csempe körkivágó használata, akkor mindig fontos betartani pár apróbb szabályt. Természetesen egy gyakorlott szakember ezt jól tudja, de kezdő burkolóként érdemes szem előtt tartani néhány apróságot. Az egyik ilyen, hogy a vizes körülmények közé optimalizált lyukfúrót szárazon soha nem szabad alkalmazni, mert az szinte azonnali károsodást okoz benne.

Szerencsére, a száraz csempe körkivágó használata nem fog gondot jelenteni vizes körülmények között, sőt, ez gyakran ajánlott, mert így csökkenthető a felületek súrlódása során kialakult hőképződés, amivel növelhető a teljesítmény, kitolható az élettartam, illetve a porképződéstől sem kell tartanunk. Ami a lényegi lyukfúrást jelenti, azt mindig úgy indítsuk el, hogy a lyukfúró 45 fokos szögben van tartva, majd beindítás után közelítjük hozzá a felülethez.

Az így elindított fúrást lassan, körkörös mozdulatokkal vigyük előre, bármilyen erőltetés nélkül. A csempe körkivágó használata során nem szabad túlzott nyomást alkalmazni. Hagyjuk, hogy a készülék saját súlyából adódóan haladjon előre, erőltetés nélkül. A sikert nagyban fokozhatjuk, ha okosan választjuk ki a megfelelő körkivágó típust.

A csempe körkivágó használata típustól függően

Természetesen nem mindegy, hogy milyen körkivágó kerül bevetésre. A TLS VIPER PRO gyémántszemcsés lyukfúró mindenképpen figyelmet érdemel, amennyiben vásárlásra kerül a sor. Ez a száraz és vizes körülmények között egyaránt stabil teljesítményt biztosító termék kedvező ár-érték aránnyal rendelkezik.

A különösen éles kiképzésnek hála, még a kifejezetten vastagabb, érdes felületű anyagoknál is kiválóan bevethető. Állandó teljesítmény jellemzi. A magas minőségről a szigorú termékellenőrzés gondoskodik.

Ezen csempe körkivágó használata garantáltan megszolgálja az árát és sajátos jellemzőivel nagyon gyorsan elnyeri a tetszésünket. Igazi társ egy ilyen eszköz, hiszen a 15 mm magas gyémántszegmens gyorsan átfúrja magát a kerámián, csempén, grániton, de a gres és a porcelán sem jelent számára akadályt. Természetesen nem ez az egyetlen típus, amiből válogathatunk, ha a TLS mellett döntünk.

A prémium gyémánt vágókorong alapos munkát végez

Ha már alakítani kell a csempék felületét, akkor muszáj számolnunk azzal, hogy a csempe körkivágó használata nem lesz elég. A legtöbb helyzetben, a magas minőségű gyémánt vágókorong bevetése sem maradhat el. Bár a vékonyabb lapokat kézi csempevágóval is könnyen lehet alakítani, de a bonyolultabb szabásokhoz ez a megoldás már nem elég.

Amikor különféle szögekben kell szabni az elemeket, esetleg bevágásokat végezni az illesztéseknél, akkor a gyémánt vágókorong az, amivel eredményesen dolgozhatunk. A kínálat ezen a területen is óriási. Vannak kifejezetten olyan kivitelek, amik egy menetben alkalmasak a vágásra és a csiszolásra, így a frissen levágott elemek éleit azonnal letompíthatjuk pár mozdulattal.

Azonban, ha kimondottan csak a vágás a célunk, akkor erre a célra a TLS DYNAMITE TURBO ultravékony gyémánt vágókorong az egyik leginkább megfelelő kivitel. A nagyon vékony élkiképzésnek hála, gyorsan és pontosan, forgácsképződés nélkül halad előre, mindenféle nehézség nélkül. Tehát, nagyon precíz munkatárs.