Hivatás fejlesztése a latte art tanfolyam megvalósításával

Hivatás fejlesztése a latte art tanfolyam megvalósításával

2019-04-29 Off Írta: admin

A kávé, mint ital, az élénkítő hatásának köszönhetően nélkülözhetetlené vált a mai társadalom mindennapjaiban. A kávéházakban kiváló képesítéssel rendelkező szakemberek készítik a jobbnál-jobb kávéitalokat és eszpresszókat. Szakismeretüket az erre szakosodott barista képzéseken és persze az azt követő latte art tanfolyam révén szerzik. A már szakmai tapasztalattal rendelkező pincérek előnnyel indulnak, de a barista tréningeken mindig találkoznak új, addig nem ismert technikákkal.

A latte art tanfolyam bevezeti a hallgatókat a kávéitalok díszítésének világába, ahol számtalan szebbnél-szebb formával és azoknak elsajátításához szükséges fondorlattal találkozhatnak. Az alaptudással rendelkező résztvevők folyamatosan csatlakozhatnak a képzéshez, ugyanis a munkavégzés mellett is bármikor könnyűszerrel elvégezhető. Időtartama 7 alkalomra osztható fel, minden alkalom 3 órát vesz igénybe a tanoncok idejéből. A latte art tanfolyam során a tanulók gyakorolják a tejhab készítését, valamint megismerik az alapanyagok helyes megválasztását, ami a későbbi munkájuk alatt fontos ismeretnek tudható be. Megtanulják a tejhabbal készült öntési mintákat, amelyek lehetnek egyszerűbbek és bonyolultabbak is.

Alapmintáknak számítanak a szív, a tulipán és a rozetta, ezek begyakorlása után már megkísérelhetik elkészíteni a bonyolultabb formákat is, amelyek általában valamilyen állatformát ábrázolnak. A latte art tanfolyam tananyaga 10% elméleti és 90% gyakorlati részre osztható, elvégzéséhez pedig türelmes munka szükséges.