Hócsúszka a vidám telekért

Hócsúszka a vidám telekért

2019-10-07 Off Írta: admin

Az év minden szakaszának megvan a maga szépsége. Tavasszal az egész világ zöldül és énekelni kezdenek a madarak, nyáron eljutunk a vízpartra és a gyerekek megkapják a megérdemelt pihenést, ősszel aranyba öltöznek a fák és megkezdődnek a szüretek, majd télen előtérbe kerül a hócsúszka és a kandalló melletti olvasás.

Bár a legtöbb embernek megvan a kedvenc évszaka, mégis könnyű találni valami szépet a hónapok múlásában. Az időjárás befolyásolja az ember közérzetét. A nyár a napsütésről, a melegről, a kirándulásról szól, azonban augusztus végén már jólesik a kellemesen hűvös szellő. Ugyanez történik télen is.

Az első hóesésnél gyerekek ezrei ugranak fel örömükben, hogy hóangyalt vagy hóembert építsenek, a szerencsések a kertben, a többiek az utcában, játszótereken. Gyakoriak a hócsaták, még az iskola falai közé is bekerül az örök nevetés. A hócsúszkák, szánkók versenyre hívnak kicsiket és nagyokat, de még a felnőttek is szeretnek emlékezni azokra a régi időkre, amelyekből úgy tűnik, hogy egyre kevesebb adatik meg.