Körkivágó csempéhez többféle kivitelben

Körkivágó csempéhez többféle kivitelben

2020-11-25 Off Írta: admin

Amikor burkolásról van szó, akkor a körkivágó csempéhez olyan eszköz, amit nem szabad mellőzni. Vannak bizonyos helyzetek, amikor egy nehezebb munkát jobb szakemberre bízni. Figyelve a mestert, sokunkban felmerülhetett már az a gondolat, hogy „ezt én is meg tudnám csinálni, csak nekem nincs meg hozzá a szükséges szerszámom“. Ilyen lehet például egy csempevágó vagy körkivágó készlet, esetleg gyémánt vágókorong.

Ezek hiánya nem jelenthet akadályt, ugyanis nagyon egyszerűen beszerezhetőek már online rendeléssel ezek a kivételes termékek, magas minőségben és kifejezetten kedvező ár-érték arányon. A szerszámok hiányában, gyakran hivatásos szakemberre bízzák az olyan munkákat, mint a hidegburkolás. Pedig a modern szerszámokkal, mint amilyen a körkivágó csempéhez és némi tapasztalattal, egészen szép eredmény érhető el.

Ezért ideális választás a körkivágó csempéhez

Szép elképzelés, hogy a saját kezükbe vesszük a feladatok oroszlánrészét, ami a felújítást illeti, de amennyiben mégsem érezzük úgy, hogy a birtokában lennénk a szükséges tudásnak, akkor inkább ne vágjunk bele a konyha csempézésébe, de a nappaliban a járólapok is érdekesen fognak kinézni, ha bizonytalanok vagyunk abban, amit éppen csinálunk.

A fali csatlakozók helye, a lefolyók nyílása és a vízcsövek körüli részek pontos illesztést kívánnak meg. Elég gyatra látványt nyújt egy sarokcsiszolóval összekarcolt lap, főleg, ha a vágat nyoma kikandikál a villanykapcsoló alól. A körkivágóval teljesen szabályos lyukat alakíthatunk ki.

A körkivágó csempéhez pontosan azért lett kifejlesztve, mert ezzel egyetlen menetben végezhető el az a munka, amit eddig csak 2 lap összeillesztéséből lehetett kivitelezni, vagy maximum szögletes vágások kialakításával. A szép és egyenletes körforma azonban magáért beszél. Nincs többé vesződés, amikor lyukfúrásról van szó, mert elég a megfelelő átmérőt kiválasztani és máris nekiláthatunk a feladatnak.

Körkivágó csempéhez – miként használható?

Nem elég annyi, hogy kéznél van a tökéletes körkivágó csempéhez, ugyanis jól kell bánni azzal. Bár felhelyezhető ez fúró-csavarozóra is, de ilyen formában sokkal ritkábban alkalmazzák azt a szakemberek. Ugyanis, ha biztosra akarunk menni, akkor érdemesebb sarokcsiszolóra felszerelni, többnyire M14-es csatlakozással.

A sarokcsiszolót, másik nevén a flexet sokkal stabilabban lehet tartani, így nincs szükség külön megvezetőre sem, amit a fúró-csavarozó esetében érdemes használni. A körkivágó csempéhez mindig legyen mozgásban, mielőtt bevetnénk! Kezdő hiba, hogy álló helyzetben történik a burkolat felületéhez a lyukfúró nekinyomása, majd ezt követően lesz beindítva.

Ilyen esetben a körkivágó garantáltan megugrik és szerencsésnek érezhetjük magunkat, ha csak a lap sérül meg és mi megússzuk vérző orr vagy egyéb sérülés nélkül. Mielőtt kezdetét venné a fúrás, 45 fokos szögben tartva, elindítva, kezdjük el lassan nekinyomni a kijelölt résznek a fúrófejet és körkörös mozdulatokkal haladjunk előre!

Milyen a megfelelő körkivágó csempéhez?

Tehát, ha saját kezünkbe vennénk a felújítást, akkor egy lapszintező készletre és valamilyen körkivágó típusra mindenképp szükségünk lesz, amennyiben tökéletes munkát szeretnénk végezni. Ki ne szeretne tökéletes végeredményt a fürdőszobába? Nyilván mindenki erre törekszik, ezért jó befektetésnek számít beszerezni az ideális körkivágókat.

Ezek elérhetőek már száraz és vizes körülmények között használható kivitelekben egyaránt. A TLS felhozatalában körkivágó csempéhez prémium kialakításban vár mindenkit. A különféle átmérők egyenként is megvásárolhatóak, de szettek formájában szintén. Ne kapkodjuk el a döntést, hanem fontoljuk meg alaposan, hogy mire van szükségünk és ismerjük meg az egyes típusokat közelebbről!

Talán az egyik leginkább felkapott körkivágó csempéhez a TLS MONSTER lézerhegesztett szegmenses gyémánt lyukfúró, ami el van látva speciális turbó szegmenssel, így lehetővé teszi az agresszív fúrásokat. Nem okoz csalódást a TLS COBRA vagy a TLS VIPER lyukfúró sem.

Amire fontos figyelni az alkalmazás során

Intenzív használat esetén magas hőmérséklet keletkezik, ezért érdemes hűteni a körkivágót, ami vízzel vagy speciális hűtőgyantával oldható meg. Ennek a további előnye, hogy a használata során nem keletkezik por, ami megnehezítené a munkát.

A másik dolog, amire még nagyon oda kell figyelni, amikor a körkivágó csempéhez bevetésre kerül, hogy mindig a megfelelő körülmények között legyen alkalmazva. A száraz fúrásra alkalmas típusok használhatóak vizes környezetben, de a kimondottan vizes alkalmazásra optimalizált kivitel nem vethető be száraz környezetben. Ezt mindig tartsuk szem előtt!