Közkedvelt növény a pálmaliliom

Közkedvelt növény a pálmaliliom

2021-12-08 Off Írta: seditor

Egy darabka természet becsempészve az otthonunkba rendkívül kellemes érzést tud nyújtani. A téli hónapokban, amikor általában odakint is minden elhervad vagy éppen hó borítja az örökzöldeket, szívünk nagyon vágyik egy kis melegségre, amit a szobanövények képesek megadni. A pálmaliliom kezdő kertészeknek is ajánlott többféle változatban.

A törzses típusok az eredeti hazájukban, Dél-Amerikában 10 méternél nagyobbakra nőnek, az otthoni cserépben alig haladják meg az 1 méteres magasságot. Fura módon a pálmaliliom levelei közvetlenül a törzsből fejlődnek, így rendkívül egyedi látványt nyújtanak.

Ezen változat mellett, a kertben is gyakran találkozhatunk a foszló levelű variánsával, amelyik képes a gyakran zord téli körülmények ellenére túlélni, ezért rendszeres vendég számos udvarban. A kerti pálmaliliom szár nélküli, így a földfelszín felett, csak sajátos leveleivel örvendezteti meg a benne gyönyörködőket. A forró nyári hónapok sem okoznak számára kihívást, de ilyenkor érdemes rendszeresen locsolni, hogy tudjon nagyra és egészségesre fejlődni.