Legyen az otthonunk ablakán okos redőny!

Legyen az otthonunk ablakán okos redőny!

2020-11-22 Off Írta: admin

A fejlődésnek nem látszik végső határa. Az elmúlt évtizedekben olyan szinten történt a különféle műszaki rendszerek fejlődése, amire még csak nem is gondoltunk volna. Rengeteg intelligens szerkezet vált a mindennapjaink részévé, többek között az okos redőny is. Miért jó, ha az otthonunkba be van építve egy ilyen műszaki fejlesztés?

Az ingatlanok ki vannak téve a kintről érkező különféle hatásoknak. Idesorolható például a fokozott napsugárzás, hirtelen széllökések, valamint az olykor nagy erővel lecsapó felhőszakadások, jégesők. Ilyen helyzetben az ablakok nagyon védtelen állapotba kerülhetnek, kivéve, ha van okos redőny, ami képes megoldást jelenteni az ilyen helyzetekre. A fő előny abban rejlik, hogy a rendszer önmaga vezérli az árnyékoló egységek le- és felhúzását.

A betáplált paraméterek alapján tudja, hogy mikor érdemes teret engedjen a kellemes napsugárzásnak vagy éppen melyik pillanatban érkezik el az a pont, amikor már túl meleg van a szobában. A tanulékony szoftverek révén, teljesen átengedhetjük az irányítást, hiszen az okos redőny megoldja helyettünk a dolgot. Reggel sem kell azzal töltenünk az időt, hogy a lakás több pontján felhúzzuk az árnyékolókat, hiszen azok jó eséllyel már régen szabad utat engednek a Nap első és lágy sugarainak, mire megébredünk.

Az okos redőny szerkezeti felépítéséből adódóan, a betörések ellen is kiváló védelmet tud jelenteni. Az erős alumínium komponensből kialakított változatok csőmotorokkal felszereltek, így meggátolják a felfeszítést. Ha további információkra lenne szükségünk, akkor a motorosredony.com webfelületen minden kérdésünkre fény derül.