Lombkorona karbantartása magassági ágvágóval

Lombkorona karbantartása magassági ágvágóval

2019-03-27 Off Írta: admin

Egy kínai bölcsesség úgy tartja, hogy aki sokáig akar egészségesen és boldogan élni, az minél többet kertészkedjen. Tény és való, hogy igazán nagy öröm a szabadban, az élet zsongásában munkálkodni és kiélvezni a teremtés örömét. Főleg tavasszal van erre remek lehetőség, amikor minden megindul és fejlődni kezd. Ilyenkor érdemes elővenni a szerszámokat és nekilátni a teremtésnek. A hasznos kiegészítők sora között, komoly figyelmet érdemel a magassági ágvágó.

A gyümölcs- és díszfák egyaránt igénylik a lombkoronájuk rendben tartását, ha azt szeretnénk, hogy szépen, az igényeinknek megfelelően fejlődjenek. A magassági ágvágó jóvoltából gond nélkül megszabadulhatunk az elszáradt gallyaktól vagy a túlságosan növekedésnek indult részektől.

Érdemes arra törekedni, hogy minél inkább szellős legyen a korona, mert így több hely jut a termés kifejlődésének és a betegségekre való hajlam is csökken. Felmerül a kérdés, hogy melyik típusú magassági ágvágó beszerzését részesítsük előnyben? Sokféle kivitel létezik, ezért első lépésben az igényeinket kell felmérnünk, majd csak ezt követően történjen a válogatás!

Az akkumulátoros magassági ágvágó csendben működik és még csak a villanykábellel sem kell bíbelődnünk. Ha kimondottan magasra kell nyúlni, akkor a teleszkópos nyél az, ami segít meghosszabbítani a kezünket. A magassági ágvágó nem igényel sok karbantartást és az év bármelyik időszakában munkára fogható. Használjuk ki a képességeit és tegyünk róla, hogy a kertünk egy igazi paradicsommá változzon! Mindez csakis rajtunk múlik!