Ma a keserű likőrök hódítanak

Ma a keserű likőrök hódítanak

2022-12-01 Off Írta: seditor

Elmúltak a Mojitók, Margariták és Daiquirik napjai, mert ma az emberek egészen másra vágynak. Az édes koktéloknak vissza kellett lépniük, hogy helyet adjanak a keserű likőr alapoknak, valamint a furcsa nevű és sokkal kesernyésebb ízű italoknak.

Az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és más európai országokban például egyre többen fordulnak az Amaro, az olasz gyógynövénylikőr felé. Ezeket a meglehetősen keserédes ízű italokat, amelyeknek olyan neveket adnak, mint az Averna, Ramazzotti, Montenegro vagy Fernet Branca, gyakran fogyasztják vacsora előtti aperitifként, hogy meghozzák az étvágyat a falatozáshoz, vagy étkezés után emésztőitalként.

Nehéz lenne megmondani, hogy az emberek miért cserélték le az édes italokat és miért vágynak a kellemes szenvedésért, de érdemes észben tartani a trendeket. Például, ha saját bárt üzemelünk, akkor nem mindegy, hogy milyen koktélokkal készülünk. Egy dolog biztos, a keserű likőrök egyre inkább divatba jönnek, úgyhogy érdemes minél hamarabb újítanunk az itallapon.