Ma már nem számít tabunak az intimplasztika

Ma már nem számít tabunak az intimplasztika

2023-03-17 Off Írta: seditor

A szépészeti korrekciós beavatkozások az elmúlt évtizedekben egyre népszerűbbé váltak, noha vannak olyan szakterületek, amiknél ez a folyamat jóval nehézkesebben ment végbe. Tipikusan ilyen az intimplasztika, ami nagyon sokáig szinte tabutémának számított és a hölgyek emiatt aztán gyakorta inkább nem is éltek ezzel a lehetőséggel. Szerencsére ez a tendencia megváltozott és ma már természetes egy intim területen található probléma ilyen módon történő helyrehozatala.

Az innovatív módszereknek köszönhetően ugyanis kiváló eredmények érhetők el, miközben a páciens komfortérzete a folyamat egésze alatt elsődleges szerepet kap. Az intimplasztika hathatós segítséget jelent aszimmetria esetén, sőt, a szülés alatt bekövetkező szövetsérülések, illetve hegesedés korrekciójában is ez számít a leghatékonyabb eljárásnak. A beavatkozás minden esetben egy nagyon alapos állapotfelméréssel veszi kezdetét. Ennek során a kezelőorvos pontos tájékoztatást ad a lehetséges módszerekről és a várható eredményről is.

A műtét történhet helyi érzéstelenítéssel, illetve altatásban is. Amennyiben a specialista az utóbbi mellett dönt, akkor bizonyos vizsgálatok elvégzése feltétlenül szükséges az operációt megelőzően. Miután mindent rendben találtak, kijelölik az intimplasztika időpontját. A legtöbbször erre a menstruációt követő harmadik, illetve negyedik napot javasolják, ennek a gyógyulás miatt lehet fontos szerepe. Kardinális, hogy altatás esetén a műtét előtti napon betartsuk a kapott utasításokat, különös tekintettel az étkezésre, illetve a folyadékfogyasztásra.

Az operációt követő éjszakát ugyan még az intézményben kell tölteni, ám jellemzően másnap már hazatérhetünk. Az első pár hétben ugyanakkor kellően óvatosnak kell lenni, ilyenkor kerüljük a fizikai megterhelést és fokozottan ügyeljünk a higiéniára. A gyógyulási folyamat során ritkán lépnek fel szövődmények, varratszedésre pedig a felszívódó fonál miatt nincs szükség. Az előírt kontrollvizsgálatokon történő megjelenés azonban fontos, így ezeken mindenképp vegyünk részt.