Mit takar az MSM rövidítés?

Mit takar az MSM rövidítés?

2022-02-18 Off Írta: seditor

Lehet, hogy már sokan hallottak erről a kiegészítőről ilyen-olyan formában, de valójában csak kevesen tudják, hogy mi is az pontosan. Az MSM hatásai egyértelműen bizonyítottak, miszerint jelentős szerepet játszik a gyulladások leküzdésében, kezeli a stresszt és a fájdalom hatásait, nem mellesleg pedig az immunrendszer hatékonyságát is serkenti az energiaszint növelésével. Ebből még mindig nem tudhattuk meg, hogy mi az MSM. A rövidítés egy vegyületet takar, ami nem más, mint a metil-szulfonil-metán. A szerves kéntartalmú vegyület, amiből az MSM kereskedelmi előállítása történik, megtalálható a különféle zöldségekben, a tejben és még az emberi testben is.

Az MSM hivatalosan étrend-kiegészítőnek számít, amit biológiailag aktív kénnek neveznek. A kén ugyanis számos testi funkció elengedhetetlen eleme. A legtöbben talán az ízületi gyulladások csökkentése miatt alkalmazzák. Az emésztőrendszer regenerálásához is alkalmazható. Ha ez még nem lenne elég, akkor a bőrproblémák kezelésére is használható az MSM. További kutatások pozitív eredményeket mutattak fel a hajnövekedéssel, az izomgörcsök oldásával és a stressz leküzdésével kapcsolatban.

A betegségek lelki okai is kezelhetőnek számítanak

Az „ép testben ép lélek“ rendkívül bölcs mondás, aminek érdemes kicsit jobban belelátni a hátterébe. Tegyük fel, hogy a szervezetünk egy folyamatosan járó motor, ami csak akkor képes a hibamentes működésre, ha megfelelően karban van tartva. Akár a teljesítménye is növelhető minőségi üzemanyaggal. A betegségek lelki okai gyakran olyan problémák, amiket tudat alatt elfedünk, kizárunk és nem foglalkozunk azokkal a dolgokkal, amiket ezáltal nem dolgozunk fel.

Ez a folyamatos őrlődés, az állandó stressz komoly megterhelésnek teszi ki, kezdetben a mentális, majd a fizikai állapotunkat, aminek egy idő után egyértelművé válnak a külső jelei, például betegségek formájában. Sokkal könnyebb legyűrni az akadályokat, ha egy egészséges védőburok vesz minket körbe, ami nem más, mint maga a testünk. A betegségek lelki okai kezelhetőek a tápanyagban gazdag élelmiszerekkel, kiegészítőkkel.