Mitől lettek ilyen népszerűek a lombszívó-lombfúvók?

Mitől lettek ilyen népszerűek a lombszívó-lombfúvók?

2020-04-28 Off Írta: admin

Az őszi és tavaszi időszak általában a kertek és udvarok takarításának a fő szezonja. A lehulló levelek nagy részétől gyakran csak igen nehezen lehet megszabadulni, főleg ha azok több hónapon keresztül folyamatosan hullnak. Szerencsére már van hatékony megoldás a problémára egy kivételes termék formájában. Mivel a lombszívó-fúvók használatával meg lehet úszni a végtelenségig elhúzódó gereblyézést, így egyre több kertben jelentek meg az elmúlt években. Az ember szereti a maximális kényelmet és gyakran a tisztaságot.

Bár valójában a lehulló avar ott lenne a legjobb helyen, ahová esik, hiszen a talajban élő szervezetek gyorsan feldolgozzák és tápanyagot készítenek belőle. Ettől eltekintve, amennyiben járdára, utakra hullik nagyon zavaró lehet a jelenléte és gyakran még a fa alól is összegyűjtésre kerül. Szerencsésebb eset, a produktumot nem tüzelik el vagy szállíttatják el, hanem azt halomba rakva komposztálják, majd pedig szerves trágyaként használják fel.

De térjünk vissza a begyűjtésre! Régebben erre egyedül a seprű és gereblye nyújtott alkalmas megoldást, de ezek elég lassú és fáradalmas munka árán éreztették az előnyeiket. A modern technikai fejlesztések ugyanakkor meghozták az áttörést. A lombszívó és fúvó eszközök már megkímélik a kertészt a komolyabb erőkifejtéstől. Fújásra általában olyankor kerül sor, amikor csak adott területről kell eltüntetni a leveleket, tehát sétányokról, járdákról. Ekkor elég sok esetben egyszerűen odébb tessékelni azokat.

Ezzel ellenétben, a lombszívó a hozzá csatlakoztatott zsákba összegyűjti a szerves anyagot, így az könnyedén eltávolítható lesz a környezetből. A puffer kiürítése általában egyszerű feladat és nem okoz semmilyen kihívást a szerkezet kezelőjének. Többféle kivitelben érhetőek el a berendezések, amelyek típusuktól és márkájuktól függően, eltérő hatásfokkal rendelkezhetnek. Csak a vásárlón múlik, hogy melyik kivitel mellett dönt, ezért érdemes alaposan felmérni a kínálatot, a műszaki paramétereket és szükség esetén, csak a konzultációt követően rendelni. A profibarkacs.hu egyedi választékkal vár minden érdeklődőt.