Patch kábel vagy WI-FI?

Patch kábel vagy WI-FI?

2018-12-25 Off Írta: admin

Sokakban felmerül a kérdés, hogy miért van szükség a laptopok vezetékes csatlakoztatására, ha azok rendelkeznek Wi-Fi-vel? A patch kábel vagy másképpen hálózati kábel a laptop vagy számítógép helyi hálózathoz vagy routerhez való csatlakoztatására szolgál. Természetesen ehhez használhatunk Wi-Fi-t is, de a vezetékes kapcsolat sokkal megbízhatóbb, továbbá nagyobb adatátviteli sebességet biztosít, mint a vezeték nélküli.

A patch kábelnek mindig jól árnyékoltnak kell lennie, ami védve van a külső interferencia hatásától. Első pillantásra a patch kábeleknek nem érdemes túl nagy figyelmet szentelni. Úgy tűnik, hogy ez csak egy néhány centiméter hosszú vezeték, aminek a jellemzői megegyeznek a műszerkábellel.

Ugyanakkor a rugalmasság és a tartósság tekintetében lényegesen jobb attól. A patch kábel költsége általában alacsony. Nagyobb tételben kerülnek értékesítésre és jobb árnyékolással rendelkeznek, mint a szabványos vezetékek. Az ilyen termékek saját hálózatot hoznak létre vagy helyi hálózat létrehozása nélkül, közvetlenül csatlakozhatnak a kiszolgáló eszközökhöz.

Miután a patch kábelt hozzákapcsolta a PC-hez vagy más berendezésekhez, az adatokat a globális hálózatról továbbítja és egyidejűleg dekódolja, majd lefordítja a számítógépnek olvasható módba. Hálózati vezetékeink megbízható védelmet nyújtanak a mechanikai sérülésekkel szemben, továbbá mind belső, mind külső vezetésre alkalmasak, mivel kiválóan viselik a hőmérsékleti ingadozásokat és hosszú ideig megőrzik alakjukat és tulajdonságaikat.