Számtalan izomproblémára megoldást nyújt az SMR henger

Számtalan izomproblémára megoldást nyújt az SMR henger

2021-04-22 Off Írta: admin

Egy fárasztó nap vagy munkahét után nincs is jobb egy masszázsnál. Sokan azonban nem akarnak egy szalont felkeresni, esetleg nincs idejük vagy pénzük erre. Aggódni nem kell, hiszen az SMR henger segítségével megoldható ez. Az eszköz alkalmazásával felgyorsítható az izmok regenerációja, illetve megelőzhetők a különféle izomsérülések, amelyek a sportolás vagy fizikai aktivitás során felléphetnek.

Nem mellesleg az SMR henger leépíti a stressz által kiváltott izomfeszüléseket, kimasszírozza a fájdalmas, befeszült izomcsomókat. A hatékonyságának a titka benne van a nevében, ugyanis az SMR self-myofascial release-t jelent, ami magyarul kötőszöveti önmasszázs. Gyakran még kellő bemelegítéssel is megfigyelhetők és érezhetők azok a kellemetlen feszültségpontok, amik az izmok megfelelő működését gátolják.

Az izomcsomók lazításában segíthet az SMR henger. Lehet, hogy eleinte nem okoz túl sok problémát az izomfeszültség, de egy idő után sajnos gátolni tudja a normál izomműködést és korlátozza a mozgást, ami ugye kihat a teljesítményre is. A pontokon fájdalom is kialakulhat, ami további problémát jelent.

Izomlazító az izommerevség ellen

Sokan nem csupán az SMR henger kelléket, hanem egy speciális krémet is bevetnek a trigger pontok és egyéb gondok ellen. A helyileg alkalmazható izomlazító krém egyik fő előnye, hogy az érintett helyen gyorsan fokozni tudja a keringést, illetve az izommerevséget is egyhíti. Sokan döntenek a melegítő készítmények mellett, amelyek keringés fokozó hatásuknak köszönhetően nyugodtan bevethetők fizikai aktivitás előtt, legyen az sport vagy komolyabb munkavégzés.

Mivel segítségükkel az izmok jobban bemelegednek, ezért csökken a sérülés vagy húzódás esélye. Ugyanilyen hatást fejthetnek ki az olyan természetes illóolajok vagy kivonatok, mint a rozmaring, a levendula, a kúszó fajdbogyó vagy az erdei fenyőtű. Az olajokon kívül megvehető a többféle gyógynövényt kombináló, természetes izomlazító kenőcs is. Kedveltek még a hűsítő szerek is, amelyek főleg a fájdalom enyhítésére szolgálnak. Izomláz esetén nyugodtan használható a hűsítő hatást biztosító izomlazító.