Szórófej sokféle változatban

Szórófej sokféle változatban

2022-07-09 Off Írta: seditor

A termék sokféle variációban szerezhető be a szaküzletekből. A szórófej fontos eleme a locsolóberendezésnek, ezért a kiválasztására nagy hangsúlyt kell fektetni. A egysugaras forgó változatról azt kell tudni, hogy nagyobb szabadfelületek esetén használják leginkább. Jellemzően 8-12 m távolságig képes eljuttatni a vizet. A sugár és a szög állítható. Létezik kisebb termék is, aminek a hatótávolsága 3,5-4 m. A spray típusú kiegészítő az egész területet egyszerre öntözi. Beszerezhető állítható fúvókákkal.

A kiválasztását mindig az adott kert mérete, valamint a rendelkezésre álló víz határozza meg. A többsugaras forgó szórófej alkalmazása leginkább olyan helyeken javasolt, ahol minimális vízmennyiség áll rendelkezésre alacsony nyomás mellett. Ez azért van így, mert a terméknek alacsony a vízfogyasztása. Takarékos, ami a hó végi számlán biztosan meg fog látszani. Az egymástól függetlenül programozható szektorokba mindig az adott területre megfelelő szórófej kerül. A megvásárlása egyszerűen megtörténhet a kertészeti szaküzletekből.

Öntözőrendszer kiépítése profi segítségével

A telepítést minden esetben tervezés előzi meg. Az öntözőrendszer kiépítése szakember közreműködésével vagy saját kezűleg is történhet. Amennyiben profira bízza a dolgot, biztosan nem fog csalódni, hiszen precízen végzi a dolgát. Nagyon fontosak az apró részletek a megfelelő működés érdekében. Hogy mennyi ideig tart a telepítés, azt előre nem lehet pontosan megmondani, mivel nagyon sok befolyásoló tényező létezik. Ilyen például a terület mérete, a tagoltsága, a műszaki megoldások, az időjárás és a talajviszonyok.

Az öntözőrendszer kiépítése rendkívül előnyös több szempontból. A növények és a gyep meghatározott időben kapják meg az optimális mennyiségű folyadékot, még akkor is, ha Ön hetekig nem tartózkodik otthon. Egyenletesen locsol és akár éjszakára is beállíthatja, amikor a párolgási tartalom igen alacsony. Ezzel pénzt takarít meg Önnek, mivel nem hagyja, hogy a víz nagy része köddé váljon. Ezt az öntözőrendszer kiépítése nélkül nehéz lenne elérni, hiszen hajnalban senkinek nincs kedve ezért felkelni.