Választható többféle gyémánt lyukfúró készlet csempéhez

Választható többféle gyémánt lyukfúró készlet csempéhez

2022-12-30 Off Írta: seditor

A megfelelő gyémánt lyukfúró készlet csempéhez akkor tud igazán jól jönni, ha kimondottan komplex munkákkal állunk szemben. Amikor bizonyos helyiségek kialakítása kezdetét veszi, akkor gyakran számítani kell olyan egyedi feladatok ellátására, amelyekhez szükség lesz speciális eszközökre. A különféle kábelek, vezetékek, csövek átjuttatása egyik helyiségből a másikba, megköveteli a lyukfúró alkalmazását.

Gondolhatnánk, hogy nincs is ezzel semmi gond és azonnal nyúlunk a megszokott eszköz után. Van azonban egy kis probléma! A jól bevált és gyakran használt vídia (volfrám-karbid) ötvözetek, bár remekül elboldogulnak a legtöbb anyaggal, például a mázas kerámiával is, de képtelenek megbirkózni a természetes kövekből készült elemekkel. Ezek átlyukasztására már speciális gyémántszemcsés lyukfúró szükséges.

Az idők során azonban, a technológia előrehaladásával az igények is folyamatosan növekedtek. Ennek eredménye lett a gyémánt lyukfúró készlet csempéhez, ami minden kétséget kizáróan remek befektetésnek számít, így megéri befektetni ebbe.

Ezért fontos a gyémánt lyukfúró készlet csempéhez

Szerencsére, a körkivágók jelen vannak a TLS felhozatalában. Erre szükség van, hiszen a fürdők és konyhák kialakításánál gyakran eltérő átmérőjű lyukakra van szükség. A különféle gépészeti elemek, konnektorok, kapcsolók, lefolyók sajátos méretekkel rendelkeznek és ezeknek helyet kell teremteni valamilyen módon. A lyukfúró több típusban rendelhető meg, az igényeknek megfelelően.

Nézzük meg kicsit közelebbről a meghatározó méreteket. Az 5-12 mm között terjedő átmérőkre akkor van szükség, ha felfogatók, csavarok, tiplik helyét készítjük elő. A menetes szárak átmérője általában 15-16 mm. 20-50 mm között általában a különféle fűtési csövek átmérője szerepel. 65 mm-nél kezdődnek a konnektorok és kapcsolók, 150 mm átmérő pedig a WC lefolyónak felel meg.

A gyémánt lyukfúró készlet csempéhez lefedi a gyakran használt méreteket, így könnyítve meg a munkát. Nem kell tehát egyenként beszerezni a különféle körkivágókat, mert azok egy menetben, stílusos alumíniumból készült kofferben megvásárolhatóak. De mindig figyeljünk a részletekre!

Gyémánt lyukfúró készlet csempéhez: mi alapján válasszunk?

Most már tudjuk, hogy miért hasznos a gyémánt lyukfúró készlet csempéhez való beszerzése, de még mindig kérdés, hogy mi alapján válasszunk? A felhozatalban található 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 12, 16 és 24 darabos kiszerelés, ezért nem mindegy, hogy pontosan melyiket rendeljük meg. Természetesen azt gondolhatnánk, hogy érdemes a legtöbb darabot kínálóba fektetni.

Amennyiben rendszeresen dolgozunk az így beszerzett termékekkel, akkor a megállapítás helyes. Azonban, ha csak alkalmi feladatokat látunk el, akkor felesleges olyan körkivágókra is költeni, amiket soha nem fogunk használni. Tekintsük át alaposan a készlet darabjait, majd azokat vessük össze az igényeinkkel! Egy konyha, fürdőszoba esetében jó eséllyel az 5-6 darabos gyémánt lyukfúró készlet csempéhez bőven elég lesz.

Mennyire strapabíróak a lyukfúró készlet tagjai?

A lyukfúró készlet a TLS-COBRA és TLS-COBRA PRO körkivágókból épül fel. Legyen szó bármilyen kerámia, csempe, burkolólap, gránit, gres, porcelán, márvány, vagy éppen mészkő, természetes kő, beton, tégla, esetleg üveg fúrásáról ez a termékkategória nem fog csalódást okozni. A nagyon éles szegmensek gyorsan fúrják magukat előre az anyagokban és minden esetben elérik a céljukat.

Vizes és száraz körülmények között egyaránt kiszolgálják az igényeket. A lyukfúró készlet minden darabja úgy lett kialakítva, hogy minimális forgácsképződést idézzen elő a használata során, ami egyben csökkenti a lapok repedésének vagy a törésének az esetleges kockázatát. Az állandó és stabil teljesítmény egyben hosszú élettartamot is kínál.

A körkivágók leginkább sarokcsiszolóra, M14-es menettel csatlakoztatva lesznek bevetve, de alkalmasak a fúrógéphez való használatra is, a megfelelő adapterrel. Egy körültekintően kiválasztott lyukfúró készlet hosszú időn keresztül fog a kezünk alá dolgozni. Amennyiben valamelyik darabja idővel elkopna, akkor azt könnyen pótolhatjuk egy gyors rendeléssel.