Vas ára MÉH: minőségi szintek

Vas ára MÉH: minőségi szintek

2022-07-29 Off Írta: seditor
Bármilyen anyagot is visz be az ember egy hazai MÉH telepre, az árát nagymértékben befolyásolja a minősége. A vas ára MÉH telephelyeken függ az adott matéria szennyezettségétől és persze vastagságától is. Az ott dolgozó szakemberek dolga, hogy megállapítsák annak az állapotát, különböző minőségi szintek alapján.
Érthető módon a vas ára MÉH alacsonyabb a vártnál, ha túl vékony a matéria, esetleg az nagyon szennyezett. Erre mindig figyelnie kell az ügyfélnek és sokkal jobban jár, ha tiszta, minőségileg kielégítő hulladékot visz be. Akkor sem lehet túl sok pénzre számítani, ha mondjuk a leadni kívánt hulladék több anyagból áll. Miért?

Mert ekkor csak az olcsóbb anyag árában tudják átvenni az egészet a mesterek. Nyilván azért kötelező így eljárniuk, hogy elkerüljék a szállításkor történő leminősítést. Abban az esetben tehát, ha a hulladék több mindenből áll, tehát például rézből, vasból és mondjuk alumíniumból, akkor egyből szólnak a kollégák, hogy szétbontva, egyenként ezek sokkal többet érnek.
Természetesen nem azért figyelmeztetnek, mert kötekedni akarnak, hanem csupán a tisztességes és korrekt ügyintézésre törekszenek. Mondani sem kell, hogy ekkor nem lehet nekiesni a telephely udvarán a szétbontásnak, kölcsönkért szerszámokkal. Tanácsos ilyen esetben a hulladékot hazavinni és otthon nekilátni a munkának. Ha pedig kész van ezzel a tulajdonos, visszatérhet a telephelyre, ahol máris kedvezőbb lesz a vas ára MÉH.

Mi minden szól a használt akkumulátor leadás mellett?

Egy rossz akku még nem nevezhető értéktelennek. Ha valaki jó helyen válik meg az eszköztől, akkor bizony a használt akkumulátor leadás jövedelmező is lehet, illetve környezetvédelmi szempontból is csak pozitívumokat tartogat.
Arról sem lehet megfeledkezni, hogy a személyautók, teherautók és egyéb járművek akkumulátora veszélyes hulladéknak számít. Ezért is kell a használt akkumulátor leadás megfelelő módon, erre specializálódott helyen történjen. A Méhes Hulladék cég tatabányai és oroszlányi telephelyein pontosan tudják a szakemberek, hogy mi a teendő a használt akkumulátor leadás után.