A henna kreatív alkalmazása

A henna kreatív alkalmazása

2023-04-15 Off Írta: seditor

A tetoválástól idegenkedőknek sem kell lemondaniuk a bőrük dekorálásáról, ugyanis létezik alternatíva, tű használata nélkül. Sablonok és henna segítségével egyszerűen kivitelezhetőek a különleges mintázatok, akár otthon is.

A különbség annyiban áll, hogy a festékanyag csupán a bőr legfelső, időnként megújuló, cserélődő hámrétegét színezi meg, tehát a henna lekopik egy bizonyos idő elteltével. Ez viszont előnyeként is elkönyvelhető ennek a kreatív megoldásnak, hiszen lehetőség van más-más rajzvariációk kipróbálására, így mindig újabb dekorációt lehet viselni a henna alkalmazásával.

A weboldalon látható sokféle sablon között fellelhető csillag- és különféle virágalakzat, de vannak bohém motívumok és változatos nonfiguratív minták. Az eljárás nem bonyolult, a sablont a megtisztított bőrfelületre kell ragasztani, ezt követően a festéket ecsettel felvinni.

Miután megszáradt, nem marad más hátra, mint a sablon óvatos eltávolítása. A kellékek és minták szettben is hozzáférhetőek, ami értelemszerűen a henna festéket is tartalmazza.