A jellegzetes aromájú gin

A jellegzetes aromájú gin

2018-06-17 Off Írta: admin

Az emberek kortól és nemtől függetlenül, általában kedvelik a minőségi és megfizethető italokat. Vannak, akik csak a „könnyebb” fajtákat fogyasztják, mások a tömény változatokat is kedvelik.

Nem magyar eredetű a gin, azonban már itthon is igazán közkedvelt, főleg tonikkal fogyasztják előszeretettel. Ennek az égetett szeszesitalnak a markáns ízét a közönséges boróka tobozbogyója adja. Az alapanyaga tulajdonképpen a gabona, az íze ebben az állapotában még semleges, a jellegzetes aromáját úgy nyeri el, hogy a szeszbe borókabogyót és egyéb fűszereket áztatnak. Mivel a gin alkoholtartalma nem elhanyagolandó, így érdemes óvatosan bánni vele. Itthon sem hiányozhat egyetlen vendéglátóipari-egység felhozatalából sem, de népszerűsége miatt, rendezvényekre is érdemes feltankolni belőle.

A gint nemcsak tonikkal vagy önmagában lehet fogyasztani, hiszen számos koktél lehetősége rejlik benne. Az egyik legismertebb koktél, amihez felhasználják az a Martini, de a Bronx is nagyon finom. Ehhez szükség van még édes és száraz vermutra, valamint narancslére.