A kerti szivattyúk beüzemeléséről pár szóban

A kerti szivattyúk beüzemeléséről pár szóban

2022-08-19 Off Írta: seditor

Az önfelszívó szivattyúk a víz felszíne felett helyezkednek el, és csakis így tudják elvégezni a feladatukat. Ugye a merülőmotoros búvárszivattyúk pedig pontosan fordítva működnek, hiszen a víz alá kell merüljenek, hogy dolgozni tudjanak. De mi a helyzet a manapság nagyon gyakran használt kerti szivattyúk esetében?

A beüzemelésük során az első és egyben legfontosabb lépés a vízzel való feltöltés. Ha megoldható, akkor egy szívótömlővel szükséges elvégezni ezt a lépést. A lényeg, hogy a rendszerben ne maradjon levegő. Honnan tudja a tulaj, hogy a kerti szivattyúk feltöltése jól történt? Nos, jó jel, ha a szivattyú csendesen működik a nyomótömlő csatlakoztatását követően.

Abban az esetben, ha a rendszerben még maradtak légbuborékok, akkor szerencsére azok az indítást követő első pár másodpercben gyorsan távoznak. Az egyenletes teljesítmény érdekében tanácsos meggyőződnie az embernek arról, hogy a légbuborékok teljesen kijutottak a rendszerből. A magas minőségű kerti szivattyúk megvehetők a szivattyuoutlet.hu oldalon.