A központi klíma légcsatornás rendszeren keresztül működik

A központi klíma légcsatornás rendszeren keresztül működik

2022-03-13 Off Írta: seditor

Manapság már nagyon sok háztartásban van légkondicionáló berendezés, viszont jóval kevesebb esetben lehet találkozni légcsatornás megoldással, ami nem csupán egy-egy helyiség hűtését-fűtését hivatott ellátni, hanem az egész épületét, lakásét. A központi klíma hálózata tetszőlegesen választható meg, tehát nem feltétlenül szükséges, hogy az összes helyiséghez eljussanak a vezetékek a házon belül.

Minden egyéni elvárások függvénye. A központi klíma számos esetben jelenthet ideális megoldást úgy, mint elsődleges fűtési rendszer is, de legfőképpen azokra az otthonokra vonatkozik, ahol villanyárammal szeretnék kivitelezni az egész évi melegítést.

Felépítését tekintve, a központi klíma kültéri és egy vagy több beltéri egységből, a légcsatorna-vezetékekből, a szükséges elosztó idomokból, valamint a légrácsokból tevődik össze. Sokan azért kedvelik ezt a kivitelezési formát, mert láthatatlan és hangtalan azáltal, hogy nem foglalja a helyet a hálóban vagy a nappaliban, így zavartalan marad a harmónia mindegyik helyiségben.

Az epulet-gep-eszet.hu portálon az is kiderül, hogy a teljesítményt tekintve tulajdonképpen háromféle légcsatornás klímaberendezés rendelhető a kivitelezőtől. Az alacsony, a közepes, illetve a magasnyomású gépezet. Az epulet-gep-eszet.hu weboldalon más energiaellátási, házfelújítási és házvezetéssel-karbantartással kapcsolatos tippeket is olvashatunk. Példának okáért, a légtisztítórendszerekről, a penész megszüntetéséről, az elektromos konvektorokról és még sok másról.