A lámpák leggyakoribb típusai

A lámpák leggyakoribb típusai

2021-01-12 Off Írta: admin

A stílusos világítóeszközök megléte az egyik legfontosabb szempont a kényelmes és szép otthon kialakításánál. A lámpák alakjának, színének és elhelyezkedésének is jelentős szerepe van.

Jól megválasztva képesek gyökeresen átalakítani egy helyiséget, némi luxus vagy klasszikus stílus hozzáadásával. A leginkább megfelelő megoldás kiválasztásakor elsősorban mindig a helyszínre kell gondolni. Ez alapján a lámpákat 4 típusra oszthatjuk: asztali, fali, mennyezeti és fali-mennyezeti.

Az asztali változat célja a helyiség csupán egy részének a megvilágítása, mégpedig az íróasztalé. Ez akkor kényelmes, ha itt intenzívebb megvilágításra van szükség, mint máshol.

A fali modelleket a leggyakrabban az alacsony mennyezettel és kis területtel rendelkező helyiségekhez vásárolják, hogy ne csökkentsék még tovább a belső teret. A tágas szobák tulajdonosai inkább mennyezeti fényforrásokat vesznek. A nekik szolgáló lehetőségek általában nagyon erősek. A fali-mennyezeti lámpákat gyakran azok választják, akik még nem döntötték el, hogy melyik opció a legjobb számukra.