A modern kandallónál is fontosak a méretek

A modern kandallónál is fontosak a méretek

2023-01-06 Off Írta: seditor

A kandalló méreteit mindig jól ki kell számítani ahhoz, hogy biztonságos és hatékony legyen. A modern kandalló letisztult formákkal rendelkezik, bár még mindig a működését kell előtérbe helyezni. Nem számít, hogy egy falazott kandalló, kandallóbetét vagy tűzhely van csatlakoztatva a kéményhez, az a legfontosabb, hogy betöltse a funkcióját.

A csövek alakjának, sőt, még annak is, hogy milyen magasra helyezzük a lábat, hogy könnyebb legyen a fát elhelyezni és meggyújtani a tüzet, megfelelő méretekkel kell rendelkeznie. Ezáltal jobban kihasználjuk a tüzelőanyagot, csökkentjük a kinti időjárás okozta hatásokat és könnyebben élvezhetjük a meggyújtott kandalló melegét.

Ha új, modern kandalló beszerzését fontolgatjuk, fontos, hogy minden megfelelő kialakítású, méretű és arányú legyen. A kandalló energiahatékonysága attól függően lesz magasabb vagy alacsonyabb, hogy mennyire felel meg ezeknek a paramétereknek. Éppen ezért ne engedjük, hogy a gyorsan változó divat túlságosan befolyásoljanak minket!