A whiskey írásmódjának jelentése

A whiskey írásmódjának jelentése

2020-04-22 Off Írta: admin

Aki jól ismeri az alkoholok világát, az tudja, hogy bizony lehet eget rengető különbség akár egy típuson belül is. Ez jellemző a whiskey számos fajtájára is.

Először is tisztáznunk kell, hogy fonetikusan ejtett „viszkinek” alapjából véve kapásból két írásfajtával találkozhatunk. Az írásmód helyessége pedig tulajdonképpen csupán az ital származási helyétől függ. Tehát a whiskey szó a skót, valamint a kanadai előállítású alkoholokat foglalja magába.

Értelemszerűen a másik csoportba, tehát az ír, illetve az amerikai példányok oszthatóak be. Természetesen ez a kategóriákra vonatkozik, így fontos megemlítenünk, hogy nem ugyanarról az alkoholról beszélünk, amikor whiskyt vagy whiskey szót írunk. Az egyéb különbségeket az ár-érték arányban is láthatjuk.

Ugyanis vannak alap- és felsőkategóriás, valamint professzionális gyűjtői darabok is. Némelyik igazán egyedi whiskey akár 50 évnél is öregebb lehet, mint például a Ballantines egyik markáns ízű, kiemelkedő darabja. Kinek melyik lesz a kedvence? Kóstolja meg és döntsön!