Ácskalapács, a szerszámos ládák lakója

Ácskalapács, a szerszámos ládák lakója

2021-03-12 Off Írta: admin

Lakásfelújítás, házépítés, javítás? Ezek mind-mind olyan monumentális feladatok, amelyek végrehajtása csak a leghatékonyabb eszközök birtokában lehetséges.

Bizonyára minden nagyobb család vagy háztartás rendelkezik minimum egy szerszámos dobozzal, amiben az ácskalapács is meglapulhat. Ez természetesen nem a véletlennek köszönhető, mivel egy olyan darabról van szó, ami rengeteg területen hasznosítható.

A valamire való ácskalapács, főként egy hozzáértő kezében igazi nagyágyú. Az ácsok, a famegmunkálás mesterei szintén előszeretettel dolgoznak vele. Maga az eszköz egy hagyományos kalapácsfejjel van ellátva, ami a szegek pontos beverésére és rögzítésére alkalmas. A hajlított végével pedig a nem jó helyen lévő szegeket lehet eltávolítani.

Többségében fémfejjel készül, fanyéllel, de akad acélból készített példány is, amit extra gumibevonattal szerelnek fel, a kényelmesebb fogás végett. A bőr nyéllel ellátott ácskalapács igazi különlegességnek számíthat, így az jóval magasabb árkategóriát képvisel.