Az aknés bőr speciális kezelése

Az aknés bőr speciális kezelése

2020-02-29 Off Írta: admin

A szintetikus anyagok gyakran nincsenek összességében jó hatással az arcbőrre, csak hidratálnak maximum és szintetikus, drasztikus konzerváló és illatanyagokkal terhelik a bőrt! Ha pillanatnyilag nem okoznak semmilyen tünetet, akkor is nehezíteni fogják az értékes hatóanyagok felszívódását, illetve hosszútávon még lehetnek mellékhatásaik is, csak akkor már nehezebb lesz kideríteni, hogy mi a probléma forrása.

Az aknés bőr még intenzívebben reagálhat a kémiai összetevőkre, tehát ilyen esetben fokozottan ajánlott kerülni ezeket és érdemes olyan kozmetikumokat keresni, amik csak a természet ajándékai révén hatnak, ráadásul bio tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Ezek garantáltan nem tartalmaznak olyan elemeket, amelyek kockázatosabb hatással lennének a szervezetre és/vagy megnehezítenék az aknés bőr regenerálódását. Sőt, a natúr hatóanyagok könnyebben is beépülnek a bőr mélyebb rétegeibe és támogatják annak megfelelő működését, illetve az egyensúlyi állapot visszaállítását.

Tehát lényegében abban segítenek, hogy a szervezet egyedül oldja meg a gondot, megadva számára azokat a vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, amelyek megkönnyítik ezt a folyamatot. Ugyanakkor nemcsak azon készítmények esetében kell kerülni a vegyi anyagokat, amelyek kimondottan az aknés bőr kezelésére szolgálnak, hanem a teljes arcápolási rutinból is érdemes száműzni ezeket.

Hiszen, ha a tisztítás vagy hidratálás folyamatában szintetikus összetevőkkel érintkezik a bőr, akkor azok ugyanúgy problémákat tudnak okozni, mintha akkor kerülnének használatba, amikor célzottan az aknés bőr tüneteinek az enyhítésére alkalmazunk valamilyen terméket.

Tehát, ha szeretnénk véglegesen megszabadulni az arcunkat érintő kellemetlenségektől, akkor az arcápolási szokásainkat teljes egészében ajánlott megreformálni. Kerüljön ki belőle minden olyan krém, gél, arctej és szérum, aminek bármilyen kockázatosabb alkotórésze van és egészen biztos, hogy rövid időn belül meg fogjuk látni az erősebb, drasztikus hatású szintetikus vegyszermentesség pozitív hatásait!

Ez pedig természetesen nemcsak az aknés bőr esetében igaz, hanem akkor is, ha egyéb problémáink vannak az arcunkkal kapcsolatban, de akkor is, ha egyébként semmi nem indokolná a kozmetikai készletünk leváltását.