Az entalpiás hőcserélő rövid bemutatása

Az entalpiás hőcserélő rövid bemutatása

2019-09-09 Off Írta: admin

Az átlagos hőcserélős gépekkel a páratartalmat csak normalizálni lehet, de hasznosítani nem. Akinek ez a célja, az jobban jár az entalpiás hőcserélő eszközzel, amivel a párát is fel lehet használni. A lemezes modell teljes mértékben beválik, hiszen ez modern, praktikus és időtálló. Miért is lehet erre szükség? Tény és való, hogy a téli hónapokban, főleg, amikor nagyon hideg van, a levegő kevés párarészecskét tartalmaz. Ez még akkor is igaz, ha a relatív páratartalom magas. Ugye az pedig tény, hogy a hideg levegő mindig száraz.

Ekkor jöhet a képbe az entalpiás hőcserélő, amelyik a hideg száraz levegőt képes a felmelegítésen kívül párásítani is. Ekkor a masina az elszívott levegő páratartalmát használja fel. Mindez pedig azt jelenti, hogy az entalpiás hőcserélő a felmelegítésre az elszívott levegő hőtartalmát alkalmazza. A gép nem tud úgy párásítani, hogy közben nedvességet juttat a friss levegőhöz a lakásban. Ezért nem is nevezhető párásító berendezésnek. Az entalpiás hőcserélő a páratartalmat abban az esetben tudja növelni, ha mondjuk az adott helyiségben van nedvesség.

Gondolni kell itt a konyhára, ahol sokat főznek vagy épp a fürdőszobára, ahol a fürdés, mosakodás, tusolás miatt sok a nedvesség. Ez a speciális szerkezet megvehető az Energetika 2020 shopban, ahol számtalan hővisszanyerős szellőztető rendszer is szemügyre vehető. Ez a cég már régóta az efféle berendezéseknek a forgalmazásával foglalkozik. Az árusításon kívül pedig tanácsot is adnak a kellékek kapcsán, ezért az, aki szeretne egyet beszerezni, de nem ért ezekhez, jól teszi, ha ellátogat a cég honlapjára. Itt rengeteg cikk szól a hővisszanyerős szellőztető rendszer megannyi típusáról.

Bizonyos megoldásokhoz a munkatársak még szaktanácsot is adnak, ezáltal a vevő sokkal egyszerűbben ki tudja választani a megfelelő modellt. Mikor elengedhetetlen a hővisszanyerős szellőztető rendszer? A lakás, ház felújítása esetében biztosan kell egy. Ekkor ugye nem szükséges a légcsatorna rendszer kialakítása. Ezért is válik be az egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető rendszer. A termékekről még több minden megtudható a lakasszelloztetok.hu oldalon.