Beton vagy kerámia tetőcserép?

Beton vagy kerámia tetőcserép?

2022-01-17 Off Írta: seditor
A ház felújításakor, esetleg egy teljesen új építésekor nagyon fontos, hogy milyen lesz a tető, illetve azt milyen cserepek díszítik majd. A választást egy picit megnehezíti a tény, hogy sok régi, elavult információ kering a tetőcserép kapcsán az interneten, és aki nem szakember, nem igazán ért ehhez a témához, az hisz ezeknek.
Mondani sem kell, hogy aki egy nagyobb projekt előtt áll, jól teszi, ha mindig tájékozódik az építőanyagokról, még abban az esetben is, ha kivitelezőket bízott meg a munkálatokkal. Ami a tulajdonos dolga, már ami a tetőcserép kiválasztását illeti, az a forma és szín meghatározása. Az utóbbiba biztos nem tud beleszólni egy szaki, hiszen az egyéni választás.

Ami lényeges a tetőcserép esetében, az a felületkezelés. A kérdés az, hogy kerámia vagy beton alapanyagú legyen az építőanyag? Sokan még mindig úgy gondolják, hogy az egyik sokkal jobb, mint a másik, már ami a felületkezelésből eredő tulajdonságokat illeti. Manapság azonban már tényként kezelendő, hogy igazából csak ízlés kérdése az egész.
Mindkét anyagnak megvannak a maga előnyös adottságai. Mivel mindegyiknek más az ára, nem árt tudni, hogy minél jobb felületkezelést kap a cserép, annál drágább. Amikor hát a választásra kerül sor, melyiket is éri meg választani, a kerámiát vagy épp a betont? Egy hozzáértő személy tudja, hogy mind a két tetőcserép megbízható és tartós.

Építőanyag.hu: ahol sokféle cserép megvehető

Természetesen a tény, hogy mind a kettő nagyon jó, nem jelenti azt, hogy nincsenek köztük eltérések. Még több információt találhat erről a témáról az ember az építőanyag.hu oldalon, ahol számos blogbejegyzés foglalkozik a két termékkel. Aki a kerámia cserepet választja, biztosan azért teszi, mert az nagyon jól és pontosan formázható, természetes és környezetbarát, illetve jó oldala még, hogy egy lélegző matériáról van szó.
Sokan pedig azért látogatnak az építőanyag.hu weboldalára, mert a betoncserepet akarják megvenni. Ennek a gyártási költsége alacsonyabb. Anyagában színezett és nem felületkezeléssel kapja a színét. Ha vágni kell a betoncserepet, árnyalatában eltérhet a vágott felület színe a külső színétől.