Cserepes virágok a téli időszakra

Cserepes virágok a téli időszakra

2020-10-13 Off Írta: admin

Télen a természet is megpihen, de ez nem jelenti azt, hogy hónapokig nélkülöznünk kellene a meseszép növények látványát. Bár ilyenkor a kertben csak az örökzöldek tudnak teljes fényükben pompázni, a házban, a lakásban a cserepes virágok egész hada vehet körbe minket.

Csak jól kell válogatni a cserepes virágok közül és akkor ebben a sötét, szürke időszakban is úgy érezhetjük magunkat, mintha körülöttünk mindig tavasz, nyár lenne. Természetesen a nagy fényigényű növények bent sem fognak ilyenkor virágba borulni, de sok olyan fajta kapható, ami árnyékban is tud fejlődni és attól függetlenül is csodás látványt nyújt, hogy a nap jelentős részében sötét van.

Persze a kellő víz és tápanyag biztosítására ezen cserepes virágok esetében is oda kell figyelni, de ezeknek az információknak már könnyű utánajárni. Például, ha a virag-online.hu webáruházból szerezzük be a cserepes virágok néhány példányát, akkor itt helyben azt is elolvashatjuk, hogy hová érdemes elhelyezni ezeket és milyen körülményeket kell biztosítani számukra.