Izomgörcs ellen orvosságok nélkül

Izomgörcs ellen orvosságok nélkül

2022-12-18 Off Írta: seditor

Erős fájdalommal jár az izomgörcs, ráadásul rendszerint éjszaka jelentkezik, aminek oka, hogy az izmok hirtelen és tartósan összehúzódnak. Leginkább magnéziumtartalmú produktumokkal tehetünk izomgörcs ellen, ugyanis ennek az anyagnak a hiányával hozható összefüggésbe a probléma. Természetesen nagyon fontos a mozgás, a folyadékpótlás is, hiszen ha nem mozgunk rendszeresen, akkor az izmaink könnyebben sérülhetnek, nehezebben regenerálódnak.

Nyilvánvaló, hogy munka nélkül leépülnek az izmok és borítékolható, hogy előbb-utóbb megjelennek a görcsök is. Gyógyszerek nélkül is tudunk tenni hatékonyan az izomgörcs ellen, a rendszeres mozgás mellett, megfelelő táplálkozással, egészséges életmóddal, elegendő folyadék bevitelével. Természetesen ahhoz, hogy elkerüljenek minket a kellemetlen, fájdalmas görcsök, optimális mennyiségű alvásra is szükségünk van. Ajánlott figyelni a magnéziumszintre és időnként feltölteni a szervezetünket vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Izomgörcs ellen tehát orvos nélkül is felléphetünk.

Hogyan lehetséges a magnézium túladagolás?

Időről-időre szüksége lehet a szervezetünknek magnéziumpótlásra, amit megtehetünk szájon át vagy bőrön keresztül. Viszont a mennyiségre figyelnünk kell, ha nem akarjuk elviselni a magnézium túladagolás következményeit. Ezek a szimptómák, mellékhatások, a kevésbé feltűnőtől a súlyosig és azonnali orvosi beavatkozást igénylőig terjedhetnek. Lássuk, hogy melyek a magnézium túladagolás tünetei, mikor kell erre a problémára gyanakodnunk!

Ha tartós gyengeség, hányinger, hányás, alacsony vérnyomás, légzési nehézségek, hasmenés, gyomorgörcsök, levertség, izomgyengeség, szívritmuszavarok jelentkeznek, akkor gondolni kell arra is, hogy talán sok a szervezetben a magnézium. A veseelégtelenségben szenvedő betegeknél nagyobb a vázolt gond kockázata, mivel a magnéziumszintet is a veseműködés szabályozza. Túlzott magnézium-bevitel történhet, ha valaki erős savtermelés, krónikus hasmenés miatt savkötőket szed. Tehát előfordulhat akaratunkon kívül is magnézium túladagolás, ezért nagyon figyeljünk a mennyiségre!