Kiváló választás a Grundfos Magna1 40-120 F szivattyú

Kiváló választás a Grundfos Magna1 40-120 F szivattyú

2023-11-05 Off Írta: seditor

A fűtési keringető szivattyúk terén, napjainkban igen nagy a választék. Ebbe a termékkategóriába tartozik az impozáns szállítókapacitású Grundfos Magna1 40-120 F szivattyú is, ami 415 l/min, de az emelőmagassága sem elhanyagolható, hiszen 12 métert tesz ki. Az áramfelvétel a Grundfos Magna1 40-120 F szivattyú esetében a nagy, 463 W-os teljesítménye mellett is mindössze 2,05 A. A készülék A energiaosztályú, nagy hatásfokú motorral felszerelt és kiválóan teljesít, a háztartási felhasználás mellett, akár kiterjedtebb ipari keringető rendszerekben is.

Üzemeltethető többféle üzemmódban, mint amilyen az arányos vagy éppen állandó nyomásra való szabályozás terén, akárcsak az állandó fordulatszám elérése érdekében. A csatlakozása DIN karimás, a legtöbb kiépített rendszerrel kompatibilis. A Grundfos Magna1 40-120 F szivattyú vezérlése többféleképpen történhet, mégpedig a PP1, a PP2 és a PP3, azaz sárga görbék, de a CP1, a CP2 és CP3, azaz piros szerint és beállítható az I, a II, a III, vagyis kék görbe is.

Az imént ismertetett Grundfos modell mellett, kiváló készülék a Wilo Yonos Maxo 25/0,5-10 szivattyú is, ennek valamennyivel alacsonyabb a szállító kapacitása, 133,3 l/min. Az emelőmagassága ezzel arányosan kisebb, konkrétan 10 m. Ennek ellenére, az ugyancsak A energiaosztályú Wilo Yonos Maxo 25/0,5-10 szivattyú is nagy hatásfokkal bír, elektronikusan szabályozott és fordulatszám vezérelt pumpa, ami teljes mértékben megfelel a hatályos EU irányelveknek, versenyképes áron.

Mindkét készülék nedvestengelyű és a fűtési rendszerek mellett, a hűtési hálózatokban is kiválóan alkalmazható. A Wilo gyártmányú modell előre programozott működési módokkal rendelkezik, ezek közül ki kell választani a hűtési vagy fűtési rendszer és az üzemeltetés módjának függvényében a megfelelőt. A Wilo Yonos Maxo 25/0,5-10 szivattyú automatikusan és manuálisan egyaránt üzemeltethető, hála a motorfedélen elhelyezett LED kijelzőnek, ami kimutatja az esetleges üzemzavarokat is. Tehát kimondottan jó választás.