Megéri megkóstolni a calvadost

Megéri megkóstolni a calvadost

2021-04-17 Off Írta: admin

Nem is olyan régen Magyarországra is betörtek a különféle ízesítéssel rendelkező ciderek. Mindenki kíváncsian kezdte el kóstolgatni ezeket a pezsgően frissítő almaborokat, amelyeknek rövid időn belül hatalmas rajongótábora lett.

Leginkább nyári italként vannak számon tartva. Ennek ellenére, a calvados mégsem olyan népszerű hazánkban, pedig az alapanyag szintén alma. Ráadásul egy igazán kellemes aromával rendelkező szeszesital.

Noha az alkoholtartalma sokkal nagyobb a ciderrel szemben, viszont ez is almából, pontosabban az almabor lepárlása által készül. Természetesen, mint mindig, a calvados sem lehet teljes érlelés nélkül, ami rendszerint tölgyfahordóban történik. Hogyha valahonnan ismerős az elkészítési folyamat, az nem véletlen, mivel a brandy, illetve a konyak is hasonlóan készül. A calvados alkoholtartalma általában 30-40közé tehető.

Viszont az őstermelők, Normandia régiójában akár 50-60%-os calvados előállítására is képesek. Nem bánja meg az, aki kipróbálja ezt a remek, zamatos italt, ami kizárólag minőségi alapanyagok felhasználásával készül.