Meleg fényű LED világítás

Meleg fényű LED világítás

2021-04-26 Off Írta: admin

Sokan, amikor meglátják a LED lámpák árait, átgondolják a vásárlást. Pedig, aki egy kicsit is utánaszámol, rájöhet, hogy a LED világítás mindent összevetve jóval olcsóbbra jön ki a hagyományosnál.

Az ezt megelőző takarékos égőket már nem gyártják, mivel kiderült róluk, hogyha összetörnek, a bennük lévő higany környezetkárosító. Így most a LED világítás a népszerű, még akkor is, ha vásárláskor az ár magasabb.

Amikor az emberek meglátják a 30-50000 órás élettartamot, azonnal meggyőzi őket a ilyen lámpák hatékonysága. Takarékos mivoltuk egyik oka, hogy nem termelnek hőt, ami igen előnyös lehet a nyári hónapokban, hiszen ahol több égő van, ott bizony ezeknek fűtő hatása nem elhanyagolható.

Napjaink embere sokkal több elektromos fényforrást használ, mint 50 évvel ezelőtt. Ezért is lehet előnyös a LED világítás, hiszen az energiával minden szinten takarékoskodni kell. A gyártók általában a hidegebb, kékes fényű égőket figyelemfokozáshoz, tehát tanuláshoz, munkához ajánlják, a meleg fényt pedig pihenéshez.