Miért van szükség magánlabor szolgáltatásokra?

Miért van szükség magánlabor szolgáltatásokra?

2023-01-31 Off Írta: seditor

Az, hogy Ön egészségesnek érzi magát, még nem jelenti azt, hogy kihagyhatja a rendszeres vérvételt és laborvizsgálatokat. A laborvizsgálatokat arra tervezték, hogy kiszűrjék a betegségek korai jeleit az egészségesnek tűnő embereknél, illetve monitorozható legyen a már diagnosztizált betegek állapota.

Miért van szükség magánlabor szolgáltatásokra, ha elérhető az államilag finanszírozott laboratóriumi szolgáltatás? Íme, a magánlabor 4 előnye! Egy magánlaborban – az állami laboratóriumokkal ellentétben – gyorsabban hozzájuthat a szükséges adatokhoz, hiszen a legtöbb esetben már 24 órán belül elérhetőek a szakmailag pontos eredmények.

Kényelmesebb is. A legtöbb közintézmény ugyanis korlátozott nyitvatartási idővel rendelkezik, ami gyakran egybeesik az Ön munkaidejével. Amennyiben a közegészségügyi szolgáltatónál végezteti el a vérvételt, előfordulhat, hogy szabadnapot kell kivennie. Egy magánlaborban viszont akár hétvégén is fogadják, előre megbeszélt időpontban.

További előny az erős adatvédelem. A betegjogok és a betegek adatainak kezelése rendkívül fontos. A strukturált időpontok és a csendes környezet hozzájárul a nagyobb diszkrécióhoz. Végül, de nem utolsó sorban, ha magánlabort választ, akkor olyan speciális vizsgálatok kérésére is lehetősége van, amilyenekre állami intézményben nincs vagy csak nagyon kevés esetben. Magánlabor? Akkor ProLabor!