Miként távolítható el a kutya fogkő?

Miként távolítható el a kutya fogkő?

2021-05-04 Off Írta: admin

Kedvenceink teljesen rá vannak szorulva arra, hogy gondoskodjunk róluk minden tekintetben. Ennek megfelelően, túl azon, hogy etetjük őket, olyanról is gondoskodni kell, akárcsak a kutya fogkő eltávolítás. Ahogyan nekünk, úgy nekik is rátelepednek kisebb-nagyobb mértékben a lepedékek a rágóeszközeikre, ami nagyon sok kellemetlenséget okoz.

A mechanikus úton való orvosi beavatkozás elég bonyolult és a négylábú egészségét is veszélyeztetheti, hiszen elengedhetetlen ilyen esetekben az altatás. Szerencsére a keményebb élelmiszerek fogyasztása során, amilyenek a rágcsák vagy a csontok, a kutya fogkő jelentős mértékben eltűnik, de gyakran ez még nem elég.

Ha gondoskodni akarunk a szőrmók megfelelő szájhigiéniájáról, akkor az Emmi-pet ultrahangos fogkefe alkalmazásával, dörzsöléstől mentesen végezhető el a folyamat. A kibocsájtott rezgések behatolnak az apró résekbe, a fogak közé és még az ínyt is masszírozzák, ezzel fokozva a vérkeringést és javítva a fogak egészségét. Gondoskodjunk róla, hogy az állat minden élethelyzetben remekül érezhesse magát!