Románia időjárás radar rövid bemutatása

Románia időjárás radar rövid bemutatása

2022-07-04 Off Írta: seditor

Ha szeretne tájékozódni az aktuális csapadékmozgás felől, akkor keresse fel ezt az alkalmazást! A Románia időjárás radar megmutatja, hogy hol esik vagy havazik. Nagyon pontos és megbízható program, hiszen 5 percenként frissül. A grafikonon látható különböző színek a csapadék intenzitását jelzik. Ezzel kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy a világoskék a szitáló esőt, a kék a közepes intenzitást, a sárga és a piros pedig a nagyon erős csapadékot jelzi, ami többnyire zivatartokhoz köthető.

Az aktuális villámcsapások is fel vannak tüntetve rajta, mégpedig narancssárga pontok formájában. Románia időjárás radar által megfigyelt csapadékcellák mozgásának becslésével készül az ország eső és hó előrejelzése. A téli havazásoknál figyelemmel követheti azt, hogy merre fehéredik ki először a táj, nyáron pedig előre látható, hogy érdemes-e elindulni a strandra.

Elázni biztosan nem fog, amennyiben használja az alkalmazást. Maga a berendezés nem más, mint egy távérzékelő műszer, amit a meteorológiában használnak annak érdekében, hogy meghatározzák a csapadék pontos helyét. Románia időjárás radar segítségével bármikor megtudhatja, hogy hol és mikor fog esni az eső.

A rendszer kibocsájt egy impulzust, majd méri a visszavert erősséget. Az impulzusok kisugárzása és visszaverődése között eltelt időből tudható meg a szemmel tartott objektum pontos távolsága. Töltse le ezt a fantasztikus programot a telefonra, hogy mindig kéznél legyen! A Románia időjárás radar rendkívül jól értelmezhető, így hamar leolvashatja az adatokat.