Strapabíró akváriumi halak kezdőknek

Strapabíró akváriumi halak kezdőknek

2022-03-22 Off Írta: seditor

Egy akvárium berendezése hihetetlenül jó élményt tud nyújtani, főleg abban az esetben, ha fontos számunkra a természetes folyamatok megfigyelése működés közben. Egy ilyen rendszer voltaképpen komplex ökoszisztémát épít fel, amit mi tudunk vezérelni az igényünk szerint. A növények mellett, az akváriumi halak is kiemelt szereppel rendelkeznek.

Nagyon nem mindegy, hogy kezdőként vagy profi akvaristaként válogatjuk össze a lakókat, hiszen azok gyakran eltérő igényekkel rendelkeznek. A kereskedésben hajlamosak a vevők bármit eladni, ami megtetszik a vásárlónak, de ezt nem szabad így bevállalni, mert esetenként agresszívak lehetnek egymással szemben a különféle példányok.

Ellenálló akváriumi halak

Az igényeket tekintve a guppyk, szifók, páncélos és algaevő harcsák ideális akváriumi halak, mert viszonylag kevés törődést igényelnek. Az, hogy ezekből pontosan hány darab kerüljön beszerzésre, általában attól is függ, mekkora a medence, amibe kerülnek. Minél nagyobb a hely, az akváriumi halak annál több darabszámban dominálhatnak.

Az elevenszülők esetében a szaporulattal nem lesz gond, amennyiben a terhes nőstények elkülönítésre kerülnek, illetve a piciknek lesz hová elbújniuk. A harcsák több szempontból is hasznos akváriumi halak, ugyanis szépségük mellett, kiváló takarítók, ugyanis felfalnak minden törmeléket, ami az aljzatra hull. Az Ancistrus fajok pedig feltapadnak az üvegre és onnan szedegetik le a megtelepedő algatelepeket. A különféle színben pompázó példányok csodás látványt keltenek és békésen éldegélnek egymással, harmonikus egységet alkotva.