Szedhetünk-e kollagén terhesség alatt?

Szedhetünk-e kollagén terhesség alatt?

2022-10-31 Off Írta: seditor

A kötőszövet, a bőr és a haj egészsége a tápanyagok megfelelő bevitelétől függ. A tápanyagok nélkülözhetetlenek a várandósság folyamán, ami a hormonszint változásával, az anya szervezetének fokozott stressz hatásával és a magzat fejlődésével jár. Sok nőt érdekel, hogy a kollagén terhesség alatt szedhető vagy nem, mivel ez az összetevő befolyásolja az ízületek, a bőr, a köröm és a haj állapotát. A kollagén a várandósság alatt elengedhetetlen. Hiánya striák vagy ízületi problémák megjelenését okozza.

Ha a hiány súlyos, a gyermekeknél kötőszöveti gyengeség alakulhat ki. Ezért a kollagén terhesség alatt erősen ajánlott. A szedése segít fenntartani az anya kötőszövetének egészségét és a magzat megfelelő fejlődését. A szakértők véleménye azonban jelentősen eltér az étrend-kiegészítők szedésének lehetőségéről. A szakemberek kiegyensúlyozott étrendet javasolnak, hogy a szervezet kollagén szükségletét a terhesség alatt is kielégítsék. A kollagén terhesség alatt csak akkor szedhető, ha a szakember is ajánlja.

Mi segít a pelenkakiütés kezelésében?

Népi mondás, hogy a kis gyerek kis bajt, a nagy gyerek nagy bajt jelent. De nem azoknak az anyáknak, akik egész éjjel a kiságy mellett törik a fejüket és próbálják kitalálni az összes okot, amiért a baba nyugtalan és folyton sír. A környezethez való alkalmazkodás időszakában a babával sok minden történik, ami befolyásolja az egészségét. Az egyik probléma a kellemetlen pelenkakiütés és a bőrpír megjelenése. Ezért az érzékeny és finom bőrnek különleges védelemre, figyelemre és ápolásra van szüksége.

A kezelésére számos termék áll rendelkezésre speciális kenőcsök, krémek és porok formájában. Minden terméknek tartalmaznia kell olívaolajat, E-vitamint, panthenolt és körömvirágot, amelyek jól hidratálják és védik a bőrt. A panthenolt pelenkakiütés és bőrgyulladás megelőzésére, sebek, égési sérülésekre és gyulladásokra használják. Enyhíti a viszketést, a bőrpírt, a duzzanatot és nyugtatja a bőrt. Ezen kívül a panthenol csökkenti a gyulladást és elősegíti a pelenkakiütés gyors gyógyulását is.