Tahini a különleges ínyencségekhez

Tahini a különleges ínyencségekhez

2019-04-09 Off Írta: admin

Biztosan Ön is járt már úgy, hogy ki szeretett volna próbálni egy számunkra érdekes, de finomnak tűnő receptet, azonban nem volt meg otthon hozzá minden alapanyag. Közel-keleti konyha gyakran használatos ételeibe a tahini alapnak számít, ami voltaképpen finomra őrölt szezámmagból előállított, sűrű állagú massza.

Nagyon változatos a felhasználása, teszik krémekbe, fasírtokba, szószokba, de kedvelt alapanyag a süteményekbe is. Hántolt vagy hántolatlan szezámmagból készítik. A hántolt szezámmagból készített tahini leginkább a Közel-Keleten használt alapanyag. A hántolatlan szezámmagból készített massza inkább a japán, kínai, koreai ételek összetevője.

Ennek magasabb a tápértéke, azonban keserűbb az íze. Gyakorlatilag a szezámmag a tahini egyetlen alkotóeleme, úgyhogy a tápanyag és a vitamintartalma is hasonló, viszont a felszívódása sokkal hatékonyabb, mert a magok meg vannak őrölve.

A szezámmag olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek nagyon jó hatással vannak a szervezetre és az egészségmegőrzésében is a segítségünkre sietnek. Különösen előnyös a magas koleszterinszinttel küszködőknek, szív- és érvédő hatással rendelkezik, mert koleszterincsökkentő és akadályozza az érfalakon a plakk képződését.

Az olaja gazdag kalciumban, ezzel a tulajdonsággal pedig fontos szerepet játszik a csontritkulás megelőzésében és gyógyításában. Mindezek mellett, a tahini igen érdekes, finom ízű, aminek felhasználásával különleges ételeket lehet elkészíteni. Próbálja ki Ön is, tehát rendelje meg a bulkshop.hu webáruházból!