Tátratea, a szlovák likőr

Tátratea, a szlovák likőr

2020-08-19 Off Írta: admin

Hazánkban az egyik leghíresebb hungarikum nem más, mint a pálinka, azonban a környező országokban nem feltétlen jellemző az ital fogyasztása. A szlovák területeken főként a Tátratea örvend kiemelkedő népszerűségnek, ami évről-évre csak fokozódik. A Késmárk városához köthető ital fogyasztása évszázados hagyományokhoz nyúlik vissza.

A Magas-Tátrában tapasztalható viszontagságos, hideg időjárás ellen, gyakori védekezésnek számított a teába kevert alkohol, ami pillanatok alatt képes volt felmelegíteni a lakosokat.

Tulajdonképpen így született meg a Tátratea nevű likőr, aminek manapság már 3 merőben eltérő szériáját különböztethetjük meg egymástól. Egyetlen hasonlóság, hogy minden italnál valamilyen tea az alap összetevő.

Ehhez társulnak még gyümölcsök, gyógynövények, esetenként pedig virágok is. Találkozhatunk a Tátratea Original változattal is, ami az eredeti receptet veszi alapul. Az 52%-os italban megtalálható a fekete tea, a gyógynövények kivonata, illetve a málna. Az üveget a fekete színéről ismerhetjük fel.